Sky News: Mandela er lagt i respirator

Sky News: Mandela er lagt i respirator Les mer Lukk

Nelson Mandela puster ikke lenger selv og er i respirator, ifølge Sky News. Frihetsforkjemperen, som trolig ligger for døden, hylles med sang og bønner i Sør-Afrika.

Mandelas tilstand er ifølge sørafrikanske myndigheter fremdeles kritisk, og flere kilder har bekreftet overfor Sky News at han ikke lenger er i stand til å puste selv.

Mandela ble innlagt på sykehus med en alvorlig lungeinfeksjon 8. juni. Den tidligere presidenten og fredsprisvinneren har vært innlagt med lungeproblemer en rekke ganger de siste årene.

Fargerik hilsen

Hilsener og blomster pryder området utenfor sykehuset i Pretoria der Mandela er innlagt.

Medieoppbudet utenfor sykehuset vokser for hver dag som går. I tillegg har allerede en stor gruppe Mandela-tilhengere hatt tilhold utenfor sykehuset i flere dager.

Flere har brukt tiden til å dekorere området med ballonger, buketter av blomster og store mengder håndskrevne kort. Mange barn har tegnet og skrevet en personlig hilsen til den døende frihetsforkjemperen.

Biskop-bønn

Mandelas nærmeste familie samlet seg onsdag til bønn for antiapartheid-helten som trolig ligger for døden.

Biskopen i Cape Town, Thabo Makgoba, kom til kapellet på sykehuset i Pretoria for å be sammen med Mandelas kone Graça Machel.

– Vi ber for at han får en fredelig, perfekt slutt, sa han i bønnen.

I de siste 19 dagene har familien sammen med resten av verden vært vitne til at tilstanden til 94 år gamle Mandela brått gikk fra alvorlig til kritisk.

Biskopens bønn syntes å reflektere en gryende erkjennelse blant mange sørafrikanere av at det ugjenkallelig går mot slutten for mannen de ser på som en moralsk gigant.