Venstre tror ikke på Aps løfte til lærerne

LÆRERBLØFF: Venstre-leder Trine Skei Grande tviler på Aps vilje og evne til å etterutdanne flere lærere. Sammen med nestlederne Ola Elvestuen (t.v.) og Terje Breivik summerte hun opp Venstres halvår under en pressekonferanse på Sosialen i Oslo tirsdag. (Foto: Erlend Aas / NTB scanpix) Les mer Lukk

Arbeiderpartiets løfte om å bruke mer penger på å etterutdanne lærere er identisk med et forslag Ap stemte ned rett før helgen, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Når Ap-leder Jens Stoltenberg sier at de vil doble beløpet til etterutdanning av lærere, så er det identisk med et forslag fra Venstre som Ap stemte mot i Stortinget 89 timer tidligere. Under behandlingen av revidert budsjett fredag ettermiddag sa Ap nei til det de tirsdag morgen la fram som et valgløfte, sier Skei Grande til NTB.

Flott

En dobling til 1 milliard etterutdanningskroner vil ifølge Ap være nok til å gi 3.500 ekstra lærere faglig påfyll.

– Det er flott at også Arbeiderpartiet kan slutte seg til gode forslag. Men når jeg ser hvordan de i regjering har prioritert frukt og flere undervisningstimer, så har jeg mine tvil om hva de faktisk vil gjennomføre dersom de får fornyet tillit, sier Venstre-lederen.

Gjennomslag

Stortingets minste parti holdt tirsdag pressekonferanse for å summere opp siste halvår. Tross kampen mot sperregrensen, rakk Venstres to stortingsrepresentanter å fremme hele 286 forslag bare i løpet av innspurten de siste ni dagene før stortingsferien.

– Det går an å tenke ut gode forslag selv om man ikke kjører sort regjeringsbil. Men den rødgrønne regjeringen stemmer mot alt de ikke selv har tenkt ut, uavhengig av om forslaget er godt eller ikke, sukket Skei Grande.

Mindretallsdrøm

Samtidig la partiledelsen fram en oversikt over saker Venstre har fått gjennomslag for de siste fire årene. Opptellingen viser at Frp, Høyre og KrF har gitt sin tilslutning til «hele eller deler av 40 prosent av Venstres forslag». Noen av dem startet ifølge Skei Grande med at Venstre sto helt alene.

– Vi mener det blir lettere å få gjennomslag i en blågrønn regjering enn i en helt blå regjering, sa hun.

At Frp sier at de ikke støtter en regjering de selv ikke er med i, bør ikke være et problem, mener Skei Grande:

– De som husker noen år tilbake, vet at du ikke er nødt til å ha en flertallsregjering i dette landet, lød svaret.