Brækhus storgleder seg til ny kamp

Cecilia Brækhus etter seieren mot amerikanske Mia St. John under Nordic Fight Night i Frederikshavn i april. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix) Les mer Lukk

7. september står Cecilia Brækhus (31) i ringen igjen når den nordiske boksegallaen returnerer til Frederikshavn. Det er ikke avgjort hvem motstanderen blir.

Men at det blir kamp i Frederikshavn Arena Nord er det ingen tvil om.

Brækhus holder weltervektstittelen i fire forbund, men vil ikke si noe om den kommende kampen også blir i weltervekt. Det kan komme et skifte av vektklasse.

– Jeg kan ikke si så mye om det. Det blir uansett spennende, og jeg gleder meg til å levere en stor match foran publikummet mitt igjen, sier Brækhus til NTB.

– Vi venter med å gå ut med navn. Vi har ikke lyst på noen ny «Holm-episode». Men det ligger virkelig an til en storkamp, og jeg krysser fingrer for at alt går i orden. Det betyr mye for både min egen motivasjon og for mine støttespillere og trofaste fans, sier Brækhus.

Les også:Vil ikke møte flere tullemotstandere som Playboy-Mia

To seirer

Med «Holm-episode» mener Brækhus alt snakket om en kamp mot amerikanske Holly Holm, en kamp det aldri ble noe av.

Og nå har Holly Holm lagt boksekarrieren på hylla.

Brækhus har tidligere to seirer i Frederikshavn. I september i fjor ble det seier over franske Anne-Sophie Mathis, i det som ble betegnet som årets kamp i kvinneboksing.

I april ble det seier over Mia St. John. Da vanket det riktignok ikke like mye skryt. Til det var den amerikanske motstanderen altfor svak.

– Seieren over Mathis var ett av høydepunktene i min karriere. Atmosfæren som de norske supporterne skapte var helt uforglemmelig. Jeg håper at det samme skjer 7. september. Da håper jeg å ta en ny seier foran mitt norske hjemmepublikum, sier Brækhus.

Les også:Holly Holm legger opp uten å møte Brækhus

Oppkjøring

Boksepromotor Nisse Sauerland håper å kunne ha motstanderen til stevnet i september klar om ikke lenge.

– Vi er i sluttforhandlinger med motstanderen, og vi vil opplyse om hvem det blir så snart kontrakten er signert. Alt jeg kan si er at dette blir en kamp som vil strekke Cecilia til det ytterste, sier Sauerland.

Cecilia Brækhus har den siste tiden oppholdt seg i Oslo.

– Det er blitt en til to daglige treningsøkter. Alt fra boksing, løping, svømming og styrketrening. I begynnelsen av juli starter jeg oppkjøringen i Berlin til den kommende kampen, sier Brækhus til NTB.

Nordmannen Simen Smaadal skal også i aksjon under det samme stevnet i Danmark.