Jessheim-drapet: Siktelse skjerpet til overlagt drap

Kriminalteknikere jobber i og ved bolighuset på Jessheim, der en kvinne ble funnet død. Kvinnens ektemann er siktet for overlagt drap. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet mener den 54-årige mannen som er siktet for å ha drept kona si på Jessheim, hadde planlagt drapet. Derfor er siktelsen skjerpet fra forsettlig til overlagt drap.

Mannen ble fredag varetektsfengslet i åtte uker, de fire første med brev- og besøksforbud. De to første ukene er han underlagt fullstendig isolasjon, skriver Romerikes Blad.

– Det handler om at bevissituasjonen per nå tilsier at dette var et planlagt drap, sa politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt etter fengslingsmøtet i Nedre Romerike tingrett.

54-åringen erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld.

– Jeg kan ikke gå i detalj på hva han har forklart. Han har ikke erkjent straffskyld, men han innrømmer de faktiske forholdene. Dette gjorde han i avhør torsdag kveld, uttalte lensmann Morten Huse ved Ullensaker lensmannskontor til NTB tidligere fredag.

54-åringens kone, som var 52 år gammel, ble funnet død i familiens bolighus i Jessheim sentrum onsdag. Hun hadde ifølge Morten Huse tydelige skader etter vold.

– Det har vært relativt omfattende voldsutøvelse, sier lensmannen.

Politiet har funnet en kniv som de tror er drapsvåpenet.