Brannskadd mann siktet for drapet i Galleri Oslo

Kriminalteknikere i arbeid etter brannen i Galleri Oslo natt til onsdag. En kvinne ble funnet død etter brannen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Les mer Lukk

Mannen som ble livstruende skadd i brannen i Galleri Oslo onsdag, er siktet for forsettlig drap på den kvinnelige restaurantinnehaveren.

Først torsdag kveld, halvannet døgn etter at drapet og brannen i den etiopiske restauranten Mama Africa i Galleri Oslo ble oppdaget, kunne politiet offentliggjøre at offeret er identifisert. Den døde kvinnen som ble funnet på stedet, er den 42 år gamle restaurantinnehaveren.

Politiet har også identifisert mannen som ble funnet alvorlig brannskadd på stedet. Han er nå siktet for forsettlig drap på kvinnen.

– Tilstanden til den nå siktede mannen er fortsatt alvorlig og livstruende, melder politiet i en pressemelding.

Les også: Drap med ukjent offer i Oslo

Arbeidsforhold

Den siktede mannen er en iransk statsborger i midten av 50-årene. Han er kjent av politiet fra tidligere, bekrefter politioverbetjent Grete Lien Metlid. Hun vil imidlertid ikke si hva dette dreier seg om.

Hun sier at det var et arbeidsforhold mellom mannen og kvinnen som drev restauranten.

Les også: Ukjent kvinne funnet drept i Galleri Oslo

Påsatt brann

Etter brannen onsdag slo politiet raskt fast at kvinnen var offer for et drap. Mannen ble funnet alvorlig brannskadd og er sendt til Haukeland universitetssjukehus der han ble lagt i kunstig koma.

Det har foreløpig ikke vært mulig for politiet å avhøre mannen.

Politiet er foreløpig tilbakeholdne med opplysningene og vil ikke si noe om hvordan kvinnen døde, men de mener brannen i restauranten var påsatt.

Les også: Drap i Norge hittil i 2013

Det er fortsatt mye som gjenstår i etterforskningen, og politiet er svært interessert i tips fra publikum.

– Vi ber alle som var i eller ved restauranten tirsdag kveld, ta kontakt med politiet, sier Grete Lien Metlid til NTB.