Jobber med å få Skah utlevert til Norge

Khalid Skah, som ble pågrepet i Paris onsdag, er i Norge tiltalt for vold, trusler og kidnapping. Nå arbeider norske myndigheter for å få ham utlevert til Norge. Foto: AFP / NTB Scanpix Les mer Lukk

Norsk politi jobber med å få utlevert Khalid Skah etter at han onsdag ble pågrepet i Paris, men vet ikke hvor lang tid dette kan ta.

Skah ble onsdag pågrepet i Paris etter å ha vært ettersøkt av norsk politi siden 2009.

Politiadvokat i Oslo politidistrikt Trine Krok bekrefter at de jobber med å begjære ham utlevert til Norge.

– Hvor lang tid det vil ta er avhengig av om Khalid Skah samtykker til utlevering eller ikke, sier Krok, som ikke har vært i kontakt med Skahs forsvarer Brynjar Mehling.

Les også: Khalid Skah pågrepet i Paris

Hun vet derfor ikke hvordan Skah stiller seg til en utlevering. Onsdag kveld sa Meling at norsk-marokkaneren trolig vil be om å bli utlevert til Norge.

– Han har tidligere ønsket å komme til Norge for å bringe klarhet i sin sak, sa Meling.

Skah er i Norge tiltalt for grove trusler og vold mot sin ekskone og sine barn. Han er også tiltalt for å ha kidnappet sine to barn til Marokko etter en barnefordelingssak. I følge TV 2 skal Skah også ha kommet med trusler mot tidligere utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). Meling bekrefter at etterlysningen innbefatter trusler mot myndighetspersoner, men vil ikke utdype dette nærmere.

Les også: Khalid Skah til «krig» mot norske myndigheter

– Dette er helt ukjent for meg i forhold til min sak, sier Krok.

Hun sier dette kan ta et par dager, eventuelt et par uker.