FBI tar DNA-prøver i hjemmet til bombemistenkt

Katherine Russell har bodd hjemme hos foreldrene den siste tiden. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Etterforskere fra FBI tok mandag med seg sekker fulle av bevis, inkludert DNA-prøver, fra huset der den unge enken til Tamerlan Tsarnajev har bodd i det siste.

Etterforskerne tilbrakte flere timer i hjemmet til foreldrene til Katherine Russell i delstaten Rhode Island. De leter etter bevis for at Tsarnajev og hans lillebror Dzjokhar sto bak de to bombene som gikk av ved målstreken til Boston maraton.

Wall Street Journal melder at det er funnet kvinnelig DNA på minst en av bombene som ble brukt i angrepet for to uker siden.

FBI vil ikke kommentere den opplysningen, men andre eksperter sier det kan være utallige grunner til at DNA fra andre enn de mistenkte er funnet på bomberestene. Det kan være materiale fra ekspeditøren som solgte ting som er brukt i bomben, eller det kan være et løsrevet hår.

Les også: Boston-mistenkt flyttet fra sykehus til fengsel

Vil være til hjelp

24 år gamle Russell sier gjennom sin advokat at hun gjør alt hun kan for å hjelpe FBI i etterforskningen. FBI-agenter er sett flere ganger ved huset hennes og hos advokaten hennes siden hun kom hjem til foreldrene etter at mannen var drept.

Russell og Tamerlan Tsarnajev bodde sammen med sin lille datter i Cambridge ved Boston. Politiet sier de har funnet materiale til bomber i leiligheten.

Les også: FBI har flere i kikkerten etter Boston-bombene

Advokaten hennes sier hun ikke visste mye om mannens aktiviteter, siden hun jobbet mesteparten av tiden på et pleiehjem i nærheten av Boston.

Katherine Russell på vei ut fra et møte med advokaten. Foto: NTB scanpix

FBI leter nå lenger enn Boston på jakt etter eventuelle medsammensvorne til de to bombebrødrene.

Dødsårsak

Rettsmedisinerne har nå funnet ut den nøyaktige dødsårsaken til Tamerlan, men resultatet kan ikke offentliggjøres før liket er hentet og en dødsattest utskrevet. Russell vil kunne hente liket om hun vil.

Både myndighetene og folk flest er spent på om Tamerlan ble drept i et kuleregn fra politiet eller da han ble overkjørt av Dzjokhar da han rømte med bilen de hadde stjålet.

Da politijakten var over, kom Tamerlan ut av bilen og begynte å skyte mot politiet da han ble truffet av skudd fra politiet og deretter ble overkjørt av broren da han rømte. Han ble erklært død på sykehuset.

Dzjokhar ble pågrepet nesten et døgn etter at han flyktet fra politiet og ligger nå hardt skadd på fengselssykehuset utenfor Boston.

Brødrenes foreldre, som bor i Russland, sa søndag at de har avlyst planer om å reise til USA for å hente eldstesønnens lik og besøke yngstesønnen.