Norwegian vurderer polske LOT

Norwegian vurderer polske LOT Les mer Lukk

Norwegian-sjef Bjørn Kjos er i ferd med å innhente informasjon om det statlige polske flyselskapet LOT for muligens å legge inn et bud.

Kjos var i helgen i Polen hvor han møtte landets finansminister i Warszawa, skriver Dagens Næringsliv.

Samtalen handlet ifølge avisen Rzeczpospolita om privatisering av det statlige flyselskapet LOT, som også er en del av flyalliansen Star Alliance.

Selskapet sliter tungt og kan trolig selges billig. Norwegian-sjef Bjørn Kjos er interessert og har ifølge avisen bedt om detaljert informasjon om selskapet før han vurderer et mulig bud.

Åtte Dreamlinere

– Jeg kan bekrefte at Bjørn har vært på et møte hos myndighetene i Polen. Innholdet i samtalene kan jeg ikke si noe om, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian.

LOT har allerede to fly av typen Boeing 787 Dreamliner, den samme flytypen Norwegian skal bruke på sine langdistanseflyginger. Det polske selskapet har dessuten bestilt ytterligere seks Dreamlinere.

Analytiker Kenneth Sivertsen i Arctic Securities mener Kjos kommer til å strekke seg langt for å få klørne i de åtte langdistanseflyene.

Les også: Norwegian flagger ut til Irland

Lovendring

Ifølge Dagens Næringsliv jobber det polske finansdepartementet med å finne en kjøper til det kriserammede selskapet. I prosessen inngår også en endring av eierskapsloven.

– Statsministeren har forberedt et lovforslag om at den polske staten skal kunne eie under 51 prosent av LOT i framtiden, og eventuelt selge seg helt ut. Forslaget ligger til behandling hos parlamentet og kan bli avklart innen få uker, sier Wojciech Konefal som er talsmann i finansdepartementet.

Han vil ikke si noe om utfallet av møtet mellom Kjos og landets finansminister.