Tre nederlandske seilere savnet i Nordsjøen

To nederlandske menn og en kvinne skal være om bord i denne seilbåten som er meldt savnet utenfor norskekysten. Båten, som er en ombygd taubåt, har vært savnet i over ti dager. Foto: Aberdeen Coastguard / NTB scanpix Les mer Lukk

To nederlandske menn og en kvinne skal være om bord i en seilbåt som er meldt savnet utenfor norskekysten. Båten har vært savnet i over ti dager.

Den nederlandske seilbåten Warnow gikk fra England 15. april.

Det siste livstegnet fra de tre seilerne kom to dager senere. Da befant båten seg ved Draupner-feltet i Nordsjøen, og de ringte hjem til familien med mobiltelefon.

– Det er over ti dager siden denne båten ble meldt savnet. Den burde ha nådd norskekysten i løpet av ett døgn. Det ville derfor glede oss veldig dersom noen har sett denne seilbåten. I verste fall kan det ha gått dårlig, men de kan også ha forlatt Norge og nådd et naboland, sier redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) til NTB.

Det er familiene til seilerne som har meldt dem savnet. Hovedredningssentralen har etterlyst båten i alle naboland og sendt ut melding til alle fartøy i området.