Øygards kone i retten for første gang

Reidun Øygard kommer trolig til å støtte sin ektemann. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

For første gang siden ankesaken startet på Hamar, er Rune Øygards kone, Reidun, til stede. Hun kommer i vitneboksen mandag ettermiddag.

Ekteparet Øygard kom gående til tinghuset en snau halvtime før retten skulle settes mandag morgen. Etter planen skal kona til den tidligere Vågå-ordføreren gi retten sitt vitneprov mot slutten av dagen.

Trolig kommer Reidun Øygard til å støtte sin ektemann fullt ut, denne gang slik hun også gjorde da saken gikk i tingretten.

Før Rune Øygard kan avslutte sin forklaring for Eidsivating lagmannsrett mandag, må han gjennom det som aller minst taler til hans fordel i overgrepssaken – de belastende Skype-loggene.

En formateringsfeil i dokumentet med de ofte omtalte Skype-loggene førte til at Rune Øygard ikke fikk avsluttet sin forklaring under ankesaken i Eidsivating lagmannsrett torsdag. Konstituert lagmann Ørnulf Røhnebæk ville ikke ta sjansen på at det skulle oppstå uklarheter eller tvil om fakta for juryen som skal stilling til skyldspørsmålet i overgrepssaken mot den tidligere Ap-ordføreren i Vågå. Loggene, som Øygard selv stemplet som «griseprat» med den 36 år yngre jenta, blir oppfattet som beviset som rammer ham hardest når det sammenholdes med hennes forklaring.