Redningsarbeidere i sorg etter ruin-brann

Redningsmannskaper leter fremdeles etter overlevende i den sammenraste fabrikkbygningen utenfor Dhaka i Bangladesh. Søndag begynte det å brenne i ruinene. Foto: Andrew Biraj (Reuters) Les mer Lukk

Redningsarbeiderne gråt over kvinnen som omkom da det søndag brøt ut brann i ruinene av den kollapsede bygningen utenfor Dhaka i Bangladesh.

Redningsarbeiderne hadde jobbet i over ti timer for å redde ut kvinnen de antar var den siste overlevende i ruinene etter bygningen som kollapset onsdag.

Brannen brøt ut idet redningsarbeiderne kuttet en bjelke for å få henne ut.

– Hun var en tapper kvinne som kjempet til det siste. Vi jobbet i 10-11 timer for å få henne ut i live. Vi tok utfordringen, men vi tapte. Alle våre hjerter er knust, sier en av redningsarbeiderne.

Les også: Finner fortsatt overlevende i fabrikkruiner

I Bangladesh har befolkningen kunnet følge redningsaksjonen direkte på TV, og seerne kunne søndag se gråtende brannmenn som sørget over kvinnen.

– Når vi fant henne ba hun oss om å ikke forlate henne. Vi ga henne vann, oksygen, salt og mat, og hun holdt ut. Men når vi kom tilbake etter brannen var hun død, sier en av de frivillige.

Flere brannmenn ble også skadd i brannen.

Det var over 3.000 arbeidere inne i bygget da det raste sammen onsdag. 379 er så langt bekreftet omkommet, mens hundrevis fortsatt er savnet.

Redningsmannskaper fant tidligere søndag flere personer i live i ruinene, men håpet om å finne flere overlevende svant for hver time som gikk.

Les også: To omkom da bygning raste i Frankrike

Politiet i Bangladesh pågrep søndag eieren av bygningen idet han prøvde å krysse grensen til India. Tre fabrikkeiere og to ingeniører er også pågrepet.

Bygningen ligger nordvest for hovedstaden Dhaka og inneholdt fem klesfabrikker, en bank, private kontorer og butikker.