To omkom da bygning raste i Frankrike

Bygningen hadde fire etasjer, og den raste sammen etter en eksplosjon. Foto: Francois Nascimbeni(AFP Photo) Les mer Lukk

En boligblokk har kollapset i den franske byen Reims etter en kraftig eksplosjon. Minst to personer er omkommet og ni skadd, ifølge redningsarbeidere.

Bygningen hadde fire etasjer, og i alt ti leiligheter har rast ut. Blant de skadde er det også barn. Myndighetene tror at eksplosjonen og kollapsen skyldes en gasslekkasje.

Søndag formiddag var det ennå ikke klart om det var folk som lå begravd under bygningsmassene. Ifølge en journalist fra AFP så redningsmannskap fortsatt ut til å lete etter ofre flere timer etter kollapsen.

Bilder på fransk TV viser at hele hjørnet av huset har rast sammen.

– Eksplosjonen var svært kraftig, ettersom vinduer i bygningen tvers overfor ble knust, sier borgermester Adeline Hazan til den franske TV-kanalen BGM TV.

Bygningen raste klokka 11 søndag formiddag. Den var en av de eldste boligblokkene i området og ble renovert for flere år siden.

Byen Reims ligger i hjerte av regionen Champagne nord for Paris. Tidligere i april omkom fire personer fra en og samme familie i en lignende hendelse i Witry-les-Reims, som ligger like ved Reims.

En gasseksplosjon ødela familiens leilighet. Saken gjorde sterkt inntrykk på franskmennene ettersom faren var i live da brannmannskapene ankom. I to timer snakket han med redningsarbeiderne i et forsøk på å lokalisere sin kone og deres barn, før han selv døde i ambulansen.