Sogn og Fjordane:

15-åring døde etter at bil ble truffet av steinblokk

En person er hardt skadd og en er lettere skadd etter at en steinblokk på ca 1,5 tonn traff bilen de satt i på fylkesveg 55 ved Årøytunnelen mellom Sogndal og Hafslo i Sogn og Fjordane. Foto: Rune Sjøberg / NTB scanpix Les mer Lukk

En 15 år gammel jente døde av skadene etter at en personbil ble truffet av en steinblokk på riksvei 55 i Årøy i Sogn og Fjordane fredag, opplyser politiet.

Den 15 år gamle jenta er fra Luster i Sogn i Fjordane. Hun satt i bilen sammen med en mann som kom fra den dramatiske ulykken kun med lettere skader.

– Familien er varsla og vi har frigjort navnet. Den omkomne er Aleksandra Dominika Alberska, 15 år fra Luster, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 14.34. Like utenfor Årøytunnelen på riksvei 55 falt steinblokken på om lag 1,5 tonn ned på bilen. Inne i kjøretøyet satt jenta og de første opplysningene politiet ga var at en person var hardt skadd og en annen var påført lettere skader. Litt før klokka 18 fredag kveld kom beskjeden om at 15-åringen ikke hadde overlevd.

– Man kan slå fast at en person er død. Familien er varslet, opplyser politiet i Sogn og Fjordane fredag kveld.

Ambulanse, brannvesen og politi rykket ut til stedet. Riksvei 55 ble sperret helt fredag ettermiddag. 15-åringen ble fløyet vekk i luftambulanse mens den andre skadde ble transportert med vanlig ambulanse.

– Vi må avklare om det kan komme flere steiner ned i veien, sa operasjonsleder Per Rimmen i Sogn og Fjordane politidistrikt til NTB.

En geolog fra Statens vegvesen gikk fredag over området og klarerte det for flere ras.

Ifølge avdelingsdirektør Nils Magne Slinde i Statens vegvesen Region vest er store deler av veinettet på Vestlandet er eksponert for rasfare der fjellet stiger bratt opp ved siden av veiene.

– Riksvei 55 er derimot ikke definert som noen rasstrekning, sier Slinde til NTB.

Vis større kart