Boston-mistenkt flyttet fra sykehus til fengsel

Dzjokhar Tsarnajev (19) er flyttet til et fengsel i Massachusetts. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Dzjokhar Tsarnajev (19), som er mistenkt for terrorangrepet i Boston, er flyttet fra sykehus til et fengsel, opplyser amerikansk politi.

19-åringen har ligget på et sykehus med skuddskader i halsen i en uke. Nå er tilstanden bedre, og han er flyttet til et fengsel i Fort Devens i Massachusetts, opplyser U.S. Marshals Service.

Se video av den dramatiske pågripelsen her.

Samtidig blir det meldt at faren hans, Anzor Tsarnajev, likevel ikke kommer til USA med det første, slik han selv oppga på en pressekonferanse i Dagestan torsdag.

Ektefellen Zubejdat Tsarnajev sier til CNN at han har utsatt reisen på ubestemt tid av helsemessige årsaker.

Hun og mannen skal nå ha forlatt sitt hjem i Dagestan og reist til et annet sted i Russland.

Les også: - Enken etter Boston-mistenkt bistår politiet

På en pressekonferanse i den russiske delrepublikken dagen før sa faren at han om kort tid ville reise til USA for å gravlegge den eldste av brødrene, som i forrige uke ble drept av politiet.

Han sa også at han ville møte den yngste og få klarhet i hva som er skjedd.

Moren vil selv ikke reise til USA. Russiske myndigheter har tidligere uttrykt mistanke om at hun har vært tilhenger av radikal islam i likhet med sin eldste sønn.

Se også: Moren til terrormistenkte brødre raser mot USA

På pressekonferansen torsdag fastholdt hun at sønnene hennes er uskyldige. Hun kom også med sterke og fortvilte følelsesutbrudd der hun anklaget amerikanske myndigheter for å ha drept sønnen hennes uten grunn.

Faren forholdt seg roligere, men hadde på seg mørke solbriller.