Etterforskere tror brødre planla terror i New York

Dzhokhar Tsarnajev (19) den overlevende av de to brødrene som mistenkes for terroren i Boston, skal også ha planlagt terror i New York. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Amerikanske etterforskere mistenker at de to brødrene som anklages for terrorangrepet i Boston, planla å utløse bomber på Times Square i New York.

Det sier flere ikke navngitte politi- og etterretningskilder til nyhetsbyrået Reuters. En av dem sier at mistanken er basert på informasjon fra broren som overlevde politijakten i forrige uke, Dzhokhar Tsarnajev (19).

Han er blitt avhørt på et sykehus i Boston, der han er innlagt med alvorlige skuddskader i halsen.

Torsdag i forrige uke kapret de to brødrene en bil med sjåfør. Da skal planen deres ha vært å reise til New York der de angivelig ville detonere sju bomber.

Men planen skal ha blitt endret ettersom sjåføren greide å stikke av og ringe til politiet. Det skjedde etter at brødrene ba ham stanse på en bensinstasjon og den ene gikk ut for å fylle bensin, mens den andre gikk for å betale.

Det var etter dette at den eldste, Tamerlan Tsarnajev, ble drept i en skuddveksling med politiet. Før dette skal de to ha kastet eksplosiver mot politiet ut av bilvinduet.

To andre kilder kan ikke bekrefte at de to unge mennene ville dra til New York torsdag kveld, men de sier at politiet tror de på ett eller annet tidspunkt ønsket å dra dit for å gjennomføre flere bombeangrep.

Den første kilden sier at Dzhokhar først fortalte at han og storebroren ville dra til New York for å «feste», og at han deretter sa at de muligens ville detonere bomber i byen.