Innrømmer konedrap på Hurum

Innsatsleder Finn Håvard Aas i Røyken og Hurum politidistrikt på gården i Holmsbu i Buskerud der en kvinne ble drept mandag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Les mer Lukk

Det var den drapssiktedes kone som ble drept på Hurum mandag. Ifølge mannens forsvarer var det en ekteskapskonflikt som førte til drapet.

En 47 år gammel mann som er siktet for forsettlig drap på sin 40 år gamle kone i Hurum mandag, innrømmer å ha tatt livet av kvinnen. Ifølge mannens forsvarer, Karsten Gore, erkjenner mannen de faktiske forhold, men har ikke tatt standpunkt til skyldspørsmålet, melder NRK.

Mannen er siktet for forsettlig drap, og blir framstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett torsdag. Politiet ber tingretten fengsle ham i fire uker, hvorav 14 dager med brev- og besøkskontroll.

Sikker identifikasjon

– Det er vel ingen grunn til å skjule at han vil bli fengslet en tid fremover på grunn av det som har hendt, og at det er grunn til å mistenke ham for det han er anklaget for, sier Gore på spørsmål om den drapssiktede mannen vil godta varetektsfengsling.

Les også: Kvinne drept i Buskerud

Politiet har nå en sikker identifikasjon av kvinnen, men pårørende er ikke varslet, og politiet ønsker av den grunn ikke å gi ytterligere informasjon om henne.

Den drepte kvinnen ble funnet i en bygning som både huser utleieboliger og næringsvirksomhet på Holmsbu i Hurum kommune. Både den drepte kvinnen og den drapssiktede mannen er rumenere og bodde på gården.

Ekteskapskonflikt

Ifølge advokaten er det en ekteskapskonflikt som har utløst hendelsen.

– Vi har ikke snakket mye om bakgrunnen, men det ligger vel i kortene at det ligger en ekteskapskonflikt bak dette, som har utløst det som skjedde.

Politiet fikk melding om drapet mandag kveld. Det var den siktede selv som varslet politiet. Han ble pågrepet uten dramatikk på stedet.