Siktet rumener avhøres om drap i Buskerud

På denne gården i Holsmbu i Buskerud ble en kvinne drept mandag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Både kvinnen som ble drept og mannen som er siktet for drapet på en gård i Hurum mandag kveld, er rumenske statsborgere.

Politiet fikk melding om saken klokken 22.48 mandag. Kvinnen ble funnet i en bygning der det både er utleieboliger og næringsvirksomhet på Holmsbu i Hurum kommune.

Da politi og ambulansepersonell ankom stedet ble det bekreftet at kvinnen var død, og at hun var påført ytre skader.

Det var den siktede selv, en mann i 40-årene, som varslet politiet. Han ble pågrepet uten dramatikk på stedet, og sitter i arresten på politihuset i Drammen, opplyser politiet.

Avhører vitner

– Det var flere personer til stede da drapet fant sted. Disse vil bli avhørt som vitner i løpet av tirsdag, sa politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen på en pressekonferanse tirsdag.

Den siktede mannen vil bli avhørt onsdag, og framstilt for varetekt i Drammen tingrett torsdag.

Politiet har ingen sikker identifikasjon på kvinnen, men klare formeninger om hvem hun er og hvilken relasjon hun hadde til den antatte gjerningsmannen.

Mathiassen forteller at både den siktede og den avdøde er rumenske statsborgere. Politiet vet at de bodde på gården, men ikke hva slags tilknytning de har til gården.

– Det er en del av hva etterforskningen vil vise framover, sier opplyser lensmann Reidar Foss ved Røyken og Hurum lensmannskontor.

Rundspørringer

Nå gjennomføres tekniske undersøkelser på åstedet av kriminalteknikere fra Søndre Buskerud politidistrikt med bistand fra Kripos.

Det blir foretatt rundspørringer i området og politiet er interessert i informasjon som kan knyttes til hendelsen.

Det er ikke kjent om det er funnet våpen eller andre gjenstander på stedet som kunne settes i forbindelse med drapet.

Den drepte skal obduseres, men det er ikke klart når.

Sterkt berørt

Hendelsen har berørt lokalsamfunnet sterkt, og det er nå opprettet et krise- og omsorgsteam i Hurum kommune.

– Det er for å ivareta de som bor på og rundt gården. De har tilbud om å få et sted å bo inntil politiet frigir åstedet. De har også tilbud om hjelp til å komme seg gjennom det de har opplevd, sier Foss.