Suárez bøtelagt av Liverpool

Luis Suarez bet Branislav Ivanovic, men slapp unna kort fordi dommeren ikke så det. TV-bildene fanget det derimot tydelig opp. (FOTO: AFP / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Liverpool-spissen Luis Suárez ble mandag bøtelagt av klubbledelsen etter at han bet en motspiller i helgens kamp mot Chelsea.

– Klubben har i dag bøtelagt meg for min uakseptable oppførsel i går. Jeg har bedt klubben donere pengene til Hillsborough Family Support Group for ubehaget jeg har påført Liverpool-fansen og Ivanovic, tvitret Suárez mandag formiddag.

Han beklaget også til Ivanovic søndag. kveld. Suárez utlignet til 2-2 på overtid for Liverpool mot Chelsea, men det var uruguayanerens oppførsel tidligere i kampen som skapte overskrifter. Han bet Chelsea-forsvarer Branislav Ivanovic i overarmen i en duell inne i feltet.

LES OGSÅ: Dramatisk i England og Norge

– Oppførselen hans er ikke passende for noen spiller som bærer en Liverpool-trøye, og Luis er klar over at han har sviktet seg selv og alle som har tilknytning til klubben. Vi skal håndtere saken internt og vil vente på en eventuell reaksjon fra FA, sier klubbdirektør Ian Ayre på Liverpools nettsted.

– Uakseptabelt

Dommeren så ikke episoden, og Suárez fikk intet kort. Han kan likevel vente seg en straff fra Englands fotballforbund (FA). Trolig er sesongen over for spissen.

LES OGSÅ: Suarez bet Ivanovic i frustrasjon

Liverpool-manager Brendan Rodgers hadde heller ikke fått med seg hva som skjedde under kampen, men etter å ha sett videobildene og snakket med Suárez, sa han følgende: – Oppførselen hans er uakseptabel, og det har jeg gjort klart overfor ham, sa Rodgers.

Suárez beklaget selv oppførselen sin både på Twitter og klubbens nettsted søndag kveld.

– Jeg beklager til manageren min, spillerkollegene mine og alle i Liverpool Football Club for å ha skuffet dem, sa Suárez.

Utestengt for biting

Det er ikke første gang han er i trøbbel. Da Suárez spilte for Ajax i Nederland i 2010, ble han utestengt i sju seriekamper etter å ha bitt en motspiller under en kamp mot PSV Eindhoven. Han ble solgt til Liverpool før suspensjonen var over.

Les flere sportsnyheter fra ABC Nyheter

Sist sesong ble han utestengt i åtte kamper for rasistiske kommentarer mot Manchester Uniteds Patrice Evra. Suárez er også upopulær blant mange fotballsupportere på grunn av filming og flere hands-tilfeller.

Uruguayaneren har levert en solid sesong for Liverpool og er toppscorer i Premier League med 23 mål, men det spørs om han kommer tilbake på banen denne sesongen etter søndagens hendelse. (©NTB)