Målvaktbrøler kostet Hønefoss poeng

Her skjønner Steve Clark at han har feilberegnet ballens bane. (Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix) Les mer Lukk

Hønefoss-forsvarer Aleksander Solli utlignet til 1-1 like før slutt borte mot Sandnes Ulf i eliteserien søndag. Han gjorde dermed opp for Steve Clarks keepertabbe.

I det 88. minutt slo 22-åringen et frispark gjennom vertenes mur og i mål. Sandnes Ulf-keeper Sean McDermott kastet seg til side, men klarte ikke å avverge et surt baklengsmål helt på tampen.

Det var et noe heldig poeng for Hønefoss. Hjemmelaget styrte kampen og fikk flere muligheter til å øke ledelsen. En god sluttspurt gjorde likevel at HBK unngikk sitt fjerde tap for sesongen.

Les fyldig referat fra kampen her

– Vi fortjente å få med oss noe, så 1-1 var kanskje et riktig resultat. Laget kjempet godt på en fryktelig vanskelig bane. Ballen humpet og spratt mye. I sluttminuttene måtte vi ha litt ekstra muskler på topp, noe vi fikk betalt for, sa Hønefoss-trener Leif-Gunnar Smerud til C More etter kampen.

Feilberegnet

Oppgjørets store høydepunkt kom på Sandnes Ulfs 1-0-scoring to minutter før pause. Få meter fra trenerbenkene slo Bjørnar Holmvik et frispark som gikk over alle i feltet, men med mye vind og sola i øynene feilberegnet HBK-keeper Steve Clark ballbanen totalt. Amerikaneren fikk et glipptak, og ballen trillet i nettmaskene. Målet førte naturligvis til vill jubel på tribunene.

Se høydepunkter her.

Sandnes Ulf tok en fortjent ledelse. Gjestene fra Ringerike lå lavt i banen, men flyttet opp mange spillere på offensive dødballer. Det åpnet for flere Sandnes-kontringer, men vertene avsluttet som regel svakt eller fikk for spiss vinkel.

LES OGSÅ: Sarpsborg tok poeng med ti mann

LES OGSÅ: Festfotball felte «Fugla»

LES OGSÅ: Serielederen avga sine første poeng

LES OGSÅ: Haugesund slo RBK i dramatisk kamp

– Burde punktert

HBK fikk spesielt et langvarig trykk på seg etter en halvtimes spill. Høiland kom til to skuddmuligheter på kort tid, men avslutningene var for dårlige. Også i annen omgang fortsatte Sandnes Ulf å dominere. Både Ricketts og Høiland burde avgjort kampen. Sistnevnte var alene med Clark 13 minutter før slutt, men sisteskansen reddet mesterlig.

Les flere sportsnyheter fra ABC Nyheter

Etter kampen mente trener Asle Andersen at vertene burde ha lukket kampen lenge før utligningen.

– Det var ikke lett å spille i dag med mye vind og humpete bane. Vi skulle ha punktert dette med to eventyrlige muligheter ved (Tosaint) Ricketts og (Tommy) Høiland. Mot slutten burde vi vært enda mer nøyaktige da Hønefoss åpnet seg opp, sa Andersen.

Etter fem serierunder står Sandnes Ulf med like mange poeng. HBK har ett poeng mindre. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter