Holdt unna med ti mann

Verken de blå fra Sarpsborg eller de hvite fra Sogndal klarte å sprekke målbyllen. (Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix) Les mer Lukk

Sogndal hadde fordelen av å spille i overtall i over en omgang, men maktet ikke å slå Sarpsborg 08.

Bortelaget måtte spille ti mot elleve i drøyt 50 minutter, men mot et relativt tamt Sogndal-lag klarte sarpingene å holde unna. Utvisningen ble det mest dramatiske de 2418 tilskuerne på Fosshaugane fikk oppleve.

Les fullstendig og fyldig referat her

Se høydepunkter her.

Den kom i det 39. minuttet da Ricardo Santos og Breive kranglet om ballen. Brasilianeren traff Breive i ansiktet med armen to ganger. Sarpsborgs midtbanemann svarte med å sende Santos rett i bakken og ble straffet med direkte rødt kort.

Verken trener Brian Deane eller kaptein Ole Christoffer Heieren Hansen virket å være enig i utvisningen.

– Det ser helt utrolig ut. For meg er det ikke rødt kort i det hele tatt, sa Hansen i pausen.

LES OGSÅ: Frisparkperle gjorde opp for keepertabbe

LES OGSÅ: Festfotball felte «Fugla»

LES OGSÅ: Serielederen avga sine første poeng

LES OGSÅ: Haugesund slo RBK i dramatisk kamp

Skuffet Olsson

Det var nevnte Santos som fikk kampens første store målsjanse da han ble frispilt av Malick Mane etter 12 minutter. Han forsøkte å runde Duwayne Kerr, men Sarpsborg-keeperen, som for øvrig gjorde en meget god kamp, reagerte raskt og stupte i beina på Santos.

I første omgang sto Sarpsborg høyt i banen, mens Sogndal stort sett måtte satse på kontringer og lange baller. Etter utvisningen ble rollene snudd, men Sogndal var ikke presise nok i angrep til å sette Kerr på de helt store prøvene.

– Det er litt skuffende. Men det blir ofte sånn når et lag får en mann utvist at de slipper seg litt ned og gjør det vanskelig. Det var en langsom kamp med langsomt spill. Dessverre ikke særlig til fotballkamp, sa Sogndal-trener Jonas Olsson.

Les flere sportsnyheter fra ABC Nyheter

Ingen bortetap

Faktisk kunne Sarpsborg stukket av med alle tre poengene i tilleggstiden. Sogndals backrekke sov, og Magnus Sylling Olsen kom alene gjennom mot Erik Dahlin. Gustav Valsvik avverget scoring da han løp opp spissen og fikk hindret ham i å avslutte.

– Jeg er stolt av guttene. Vi vokste i dag, og med tanke på hva som skjedde kan alle være stolte, sa Brian Deane.

Sarpsborg har spilt uavgjort i alle sine tre bortekamper i årets sesong, og Deanes lag har samlet seks poeng totalt. Sogndal har fem poeng etter to uavgjortkamper på hjemmebane og borteseieren mot Molde sist helg. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter