– Nord-Korea har flyttet mer rakettutstyr til østkysten

FORTSATT SPENNING: Det blir stadig gjennomført øvelser blant de sørkoreanske soldatene som er utstasjonert ved grensen til Nord-Korea. (Foto: Lee Jae-Won / Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Nord-Korea skal ha overført ytterligere to utskytningsramper til sine baser på østkysten, og en rakettest er nært forestående, ifølge sørkoreanske myndigheter.

Den nordkoreanske hæren flyttet forrige uke de to rampene som skal være laget for scud-raketter, til den nordøstlige provinsen Sør-Hamgyong, sier en høytstående sørkoreansk tjenestemann til det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Både amerikanske og sørkoreanske myndigheter overvåker situasjonen, ifølge kilden.

Les også: Nord-Koreas atomvåpen

Overhengende fare

Torsdag sa en talsperson for det sørkoreanske forsvarsdepartementet at det er en overhengende fare for en ny rakettest fra Nord-Korea.

Nord-Korea har den siste tiden gjentatte ganger flyttet rundt på sine raketter, noe vestlig etterretning tror at de gjør for å forvirre omverdenen.

Les også: Verden venter på Nord-Koreas neste trekk

Tøffe krav

Nord-Korea kom torsdag med en lang rekke krav som må etterkommes før landet er villige til å inngå samtaler med Seoul eller Washington.

Det nordkoreanske regimet krever blant annet at FN-sanksjonene mot landet umiddelbart må oppheves og at sørkoreanske og amerikanske myndigheter må garantere at deres felles militærøvelser opphører.

– Hvis våre amerikanske og sørkoreanske fiender oppriktig ønsker dialog og forhandlinger, må de gjennomføre disse handlingene, heter det i en uttalelse fra Nord-Koreas nasjonale forsvarskommisjon.