– Tsarnajev er ikke i stand til å kommunisere

Dzjokhar Tsarnajev under pågripelsen natt til lørdag. Han er alvorlig skadd og har ikke vært i stand til å avgi forklaring. Foto: Reuters/NTB scanpix Les mer Lukk

Tilstanden er fortsatt alvorlig for terrormistenkte Dzjokhar Tsarnajev, og han er trolig ikke i stand til å kommunisere, ifølge myndighetene i Massachusetts.

19-åringen ble alvorlig skadd i en skuddveksling med politiet før han ble pågrepet. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil, ifølge Massachusetts guvernør Deval Patrick.

– Jeg tror ikke han er i stand til å kommunisere ennå, sa Patrick lørdag.

Ifølge TV-stasjonen CBS hevder kilder i politiet at Tsarnajev har to alvorlige skader. Det er mulig at 19-åringen forsøkte å ta sitt eget liv med et skudd mot hodet, ifølge kildene.

Tsarnajev skal likevel være i stand til å oppfatte hva andre sier til ham på sykehuset hvor han er innlagt.

Les også: Politiet gransker terror-bånd til Tsjetsjenia

USAs føderale kontor for offentlige forsvarere har opplyst at de vil be om å få representere den antatte terroristen.

En gruppe republikanske senatorer, med John McCain i spissen, har imidlertid foreslått at Tsarnajev anses som en «ulovlig stridende». I så fall fratas han mange rettigheter og havner i samme kategori som fangene i Guantanamo-leiren.

19 år gamle Dzjokhar Tsarnajev er mistenkt for å ha stått bak bombene i Boston. Foto: NTB Scanpix

Politiet tror Dzjokhar Tsarnajev og broren Tamerlan sto bak terrorangrepet mot Boston maraton. Tre mennesker ble drept og 176 såret da to bomber eksploderte i målområdet i sentrum av byen.

Les også: - Tsjarnajev-brødrene ønsket å passe inn