Drapssiktet kvinnes ektemann bodde på krisesenter

En 52 år gammel kvinne er siktede for drap etter at ektemannen ble funnet død i en utbrent bil ved et skogholt utenfor Tranby i Lier. Forholdene i parets hjem (bildet) betegnes som svært konfliktfylt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Les mer Lukk

Den 57 år gamle mannen som ble funnet død i en utbrent bil i Lier onsdag, søkte en periode tilflukt fra kona på et krisesenter.

Dette får Drammens Tidende bekreftet fra flere sikre kilder, som beskriver forholdet mellom ekteparet som konfliktfylt.

Den 52 år gamle kvinnen ble lørdag ble siktet for drap og varetektsfengslet i to uker med brev-, besøks- og medieforbud. I en periode hadde hun forbud mot å nærme seg ektemannen.

– Vi kan bekrefte at hun har hatt et besøksforbud, sier politiadvokat Vibeke Martins i Søndre Buskerud politidistrikt til VG.

Les også: Drapssiktet kvinne fremstilles for varetekt

Utsatt for vold

Ifølge advokat Sjak Haaheim, som bisto den nå avdøde 57-åringen i striden med ektefellen, hevdet mannen at han ble utsatt for vold av kona.

– Jeg kan bekrefte at avdøde har forklart at han tidligere er blitt utsatt for psykisk og fysisk vold av ektefellen, sier Haaheim.

– Så vidt meg bekjent er det siktede som har anmeldt avdøde, sier kvinnens forsvarer Bent Luther til Drammens Tidende.

Les også: Mannen ikke meldt savnet av drapssiktet kone

Strid om barna

Ekteparet, som har flere mindreårige barn sammen, tok ut separasjon få dager før 57-åringen ble funnet død i den utbrente bilen.

De var også oppe i en barnefordelingssak hvor det var berammet rettsmøte i april.

Drammens Tidende får bekreftet at det forelå flere politianmeldelser mellom de to, og ifølge avisen skal den lokale barnevernstjenesten ha sendt bekymringsmelding om barnas situasjon.

Les også:

Kvinne siktet for drap på ektemannen etter bilbrann

Person funnet død i utbrent bil i Lier