– Afghanske barn drept av NATO-helikopter

Afghansk politi undersøker et kjøretøy som ble truffet i NATO-angrepet i landsbyen Esfandeh utenfor Ghazni lørdag. To barn ble drept og flere sivile såret i angrepet, ifølge lokale kilder. Foto: Reuters Les mer Lukk

To barn ble drept da et NATO-helikopter åpnet ild mot opprørere i Afghanistan lørdag, ifølge lokale kilder.

Sammenstøtet fant sted i byen Ghazni da afghansk politi ba om luftstøtte fra de internasjonale styrkene. Afghanistans president Hamid Karzai erklærte for en måned siden at afghanske styrker ikke har lov til å be om luftstøtte fra NATO.

Ni Taliban-medlemmer ble drept og minst åtte sivile såret i angrepet i Ghazni, ifølge afghansk politi. Lokale innbyggere forteller at to barn ble drept, og en journalist fra nyhetsbyrået Reuters har fått se levningene etter barna.

En talsmann for NATO bekrefter at et helikopter ble satt inn mot opprørerne, men har ikke bekreftet opplysningene om de drepte barna.

Tidligere denne uken ble fem sivile afghanere drept av afghanske og vestlige spesialstyrker i provinsen Logar, ifølge lokalt politi. Fire av de drepte i dette sammenstøtet skal ha vært barn.