To uker i varetekt for drapssiktet kvinne

Snøen er smeltet på stedet der den utbrente bilen ble funnet på en parkeringsplass ved et skogholt på Tranby i Lier. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix) Les mer Lukk

Den 52 år gamle kvinnen som er siktet for forsettlig drap på sin ektemann i Lier i Buskerud, ble lørdag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøks- og medieforbud.

Det opplyser politiadvokat Vibeke Martins i Søndre Buskerud politidistrikt. Dermed har tingretten tatt til følge påstanden fra politiet.

– Vi ba om to ukers varetekt med brev-, besøks- og medieforbud av hensyn til etterforskningen og fordi vi mener det er fare for bevisforspillelse, sier Martins til NTB.

Den siktede kvinnen bestemte seg imidlertid for å umiddelbart anke kjennelsen.

– Hun godtar selve fengslingen, men anket på grunnlag av restriksjonene i kjennelsen der hun blant annet ikke får ha telefonkontakt med barna, sier kvinnens forsvarer, advokat Bent Luther, til NTB.

Les også: Mannen ikke meldt savnet av drapssiktet kone

– Som i en film

Han sier at 52-åringen tar situasjonen tidvis svært tungt og opplever det som om å nærmest være med i en dårlig film.

– Hun opplever det som veldig uvirkelig å være i en slik situasjon, dette er svært vanskelig for henne. Hun har aldri vært i en slik situasjon tidligere, sier Luther og understreker at kvinnen fortsatt nekter straffskyld.

Politiadvokat Martins opplyser at anken på varetektsfengslingen vil bli behandlet av lagmannsretten tirsdag over påske.

Les også: Kvinne siktet for drap på ektemannen etter bilbrann

– Jeg regner med en relativ rask avgjørelse, sier hun.

Fengslingsmøtet, som startet klokken ti lørdag formiddag, gikk for lukkede dører etter ønske både fra politiet og den siktede.

Etterforskningen fortsetter for fullt resten av påsken. Lørdag ankom også eksperter fra Kripos for å bistå i gjennomgangen av parets bolig.

– Vi har fortsatt mange vitner å avhøre, men det er ennå ikke avklart når det blir nye avhør av den siktede, dette må avtales med hennes forsvarer, sier Martins.

Separasjon

Den 52 år gamle kvinnen og den nå avdøde ektemannen tok ut separasjon bare noen dager før drapet skjedde, melder TV 2.

Paret har mindreårige barn som nå er ivaretatt av øvrig familie. Advokat Luther bekrefter at ekteskapet har vært preget av konflikt.

Les også: Person funnet død i utbrent bil i Lier

– Det har vært konfliktfylt, men man var nå inne i en barnefordelingssak hvor det var berammet et rettsmøte i april, sier Luther.

Ifølge Drammens Tidende har politiet tidligere rykket ut til parets bolig på grunn av familiære konflikter.

Ber om tips

Det var onsdag at kvinnens 57 år gamle ektemann ble funnet død i en utbrent mørkeblå BMW kabriolet i Lier. Verken bilen eller ektemannen var blitt meldt savnet. Siste sikre livstegn fra mannen er mandag klokken 15.

Politiet har fått flere tips i saken og ber alle som var ute i det aktuelle området natt til onsdag, og andre som har gjort observasjoner, om å melde seg.