Gruvearbeidere tatt av skred

Redningsarbeidere jobber på spreng for å fjerne de enorme jordmassene som har begravd 83 gruvearbeiderne. Foto: Chogo Xinhua (AP Photo) Les mer Lukk

I alt 83 personer er fanget under bakken etter et stort skred i et gruveområde i Tibet, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

To millioner kubikkmeter jord raste ned en tre kilometer lang fjellside i skredet, som fant sted tidlig fredag morgen i Maizhokunggar øst for Tibets hovedstad Lhasa.

Det var arbeidere fra et kinesisk gullgruveselskap som ble begravd i jordmassene, skriver Xinhua. En redningsoperasjon var fredag i gang på stedet, men det var uvisst om noen har sluppet fra ulykken med livet i behold.

En polititalsmann betegnet situasjonen som alvorlig og kunne fortelle at redningsmannskapene ikke hadde sett tegn til liv.

Mer enn 1.000 redningsarbeidere ble sendt til gruveområdet, som ligger 4.600 meter over havet. Det ble også satt inn 15 lavinehunder og 200 kjøretøyer.

De rammede gruvearbeiderne er for det meste hankinesere fra provinsene Yunnan, Guizhou og Sichuan, men også to tibetanere skal ha blitt fanget i jordmassene.

Kinas nye president Xi Jinping og hans statsminister Li Keqiang har gitt de lokale styresmaktene ordre om ikke å spare på noe i redningsinnsatsen.

Skred forekommer ofte i fjellene i Tibet, og omfattende gruveaktivitet i området har forverret skredfaren.