Kvinne nekter for å ha drept ektemann

Mannen ble funnet død i konas utbrente kabriolet på denne parkeringsplassen i Lier. Kvinnen er siktet for forsettlig drap, men nekter straffskyld. Hun skal framstilles for varetektsfengsling lørdag. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix) Les mer Lukk

Den 52 år gamle kvinnen som er siktet for forsettlig drap på sin mann i Lier, nekter straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen. Hun skal fremstilles for varetektsfengsling lørdag.

Kvinnens advokat Bent Luther skal møte sin klient i løpet av langfredag.

– Jeg har ennå ikke fått sakens dokumenter eller møtt henne, men har vært i kontakt med henne etter at hun ble pågrepet. Hun er sterkt preget av hendelsen og stiller seg uforstående til siktelsen. Hun nekter straffskyld, sier Luther til NTB.

Han forventer å få lest sakens dokumenter i løpet av fredag ettermiddag og tar sikte på å få møte sin klient i løpet av ettermiddagen og kvelden.

Politiadvokat Jarle Vist i Søndre Buskerud politidistrikt bekrefter at kvinnen vil bli framstilt lørdag.

– Noe tidspunkt er ikke bestemt ennå, men det vil bli i løpet av lørdag, sier Vist til NTB. Han har få nye opplysninger å komme med i saken, men bekrefter at politiet har fått inn relevante tips etter at de gikk ut og ba om tips fra publikum.

Les også: Kvinne siktet for drap på ektemannen etter bilbrann

– Noen av disse tipsene har vært interessante nok til å gå videre med, sier Vist.

Utbrent bil

Kvinnens 57 år gamle ektemann ble onsdag funnet død i en utbrent bil i Lier i Buskerud. Verken bilen eller ektemannen ble meldt savnet av den nå drapssiktede kvinnen fra Tranby i Buskerud.

– Siste sikre livstegn fra mannen er mandag klokken 15. Da snakket 57-åringen på telefon med en bekjent. Det var en helt normal samtale, sier politiadvokat Ingunn Hodne i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

Les også: Mannen ikke meldt savnet av drapssiktet kone

Ifølge avisen var ekteparet i ferd med å gå fra hverandre og var involvert i en tvist om barnefordeling. Parets tre mindreårige barn, som fortsatt bor i deres felles hjem på Tranby, tas nå hånd om av øvrig familie.

Tips og observasjoner

Politiet har fått inn flere interessante tips i saken. Politiet ber alle som var ute natt til onsdag, og andre som har gjort observasjoner, om å melde seg. Etterforskerne prøver nå å finne ut hvor den mørkeblå BMW kabrioleten har beveget seg i tidsrommet mandag ettermiddag til onsdag.

Les også: Person funnet død i utbrent bil i Lier

De nærmeste dagene vil familie og nær omgangskrets bli avhørt.