Malala blir mangemillionær

Pakistanske Malala Yousufzai, som ble skutt etter å ha talt Taliban midt imot, får over 20 millioner kroner for å fortelle sin historie i bokform. Foto: Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Den pakistanske jenta Malala Yousafzai, som ble skutt i hodet etter å ha kritisert Taliban, er tilbudt over 20 millioner kroner for å fortelle sin historie i bokform.

15-åringen bekrefter at hun har takket ja til tilbudet fra det britiske forlaget Weidenfeld and Nicolson og forteller at boka får tittelen «Jeg er Malala».

– Jeg håper at boka vil nå mennesker over hele verden, slik at de innser hvor vanskelig det er for enkelte barn å få tilgang til utdanning, sier Malala.

– Jeg ønsker å fortelle min egen historie, men jeg vil også fortelle historien til 61 millioner barn som ikke får utdanning. Jeg ønsker å være del av en kampanje som gir alle gutter og jenter rett til skolegang, sier hun.

Les også: Pakistanske Malala tilbake på skolen

BBC-blogg

Historien om den unge, modige jenta, som ble skutt i hodet etter at hun i flere år hadde talt Taliban midt imot i blogginnlegg for BBC, sjokkerte sist høst en hel verden.

Angrepet skjedde da hun var i ferd med å gå på skolebussen i byen Mingora i Swat-dalen, der Taliban står sterkt.

En Taliban-talsmann bekreftet at det var de som sto bak attentatet mot den da 14 år gamle jenta.

– Vi advarte henne en rekke ganger og sa hun måtte stanse kritikken av Taliban, sa en talsmann.

Les også: Malala: - Jeg vil at alle jenter, alle barn skal få utdannelse

Symbol

Malala overlevde angrepet og ble sendt til London for behandling. Både pakistanske og britiske myndigheter gjorde henne til et symbol på kampen mot Taliban, og Malala er nå frontfigur i en global kampanje for å gi jenter rett til utdanning.

Den pakistanske jenta ble i fjor nominert til Nobels fredspris, og Pakistans president har opprettet et eget utdanningsfond i hennes navn.

Boken om henne vil ifølge forlaget være klar innen utgangen av året.