Kvinne siktet for drap på ektemannen etter bilbrann

Snøen er smeltet på stedet der en utbrent bil med et lik ble funnet på en parkeringsplass ved et skogholdt på Tranby i Lier. Torsdag ettermiddag ble en 51 år gammel kvinne siktet for drapet på ektemannen (57). Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Les mer Lukk

En 52-årig kvinne er siktet for drap på ektemannen, som ble funnet død i en utbrent bil i Lier i Buskerud onsdag. Politiet ønsker tips fra publikum i saken.

Den døde er identifisert og var en 57-årig mann bosatt på Tranby i Lier kommune, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt.

Kona hans er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Politiet kan så langt ikke si noe om dødsårsaken eller nøyaktig når mannen døde, men viser til at siste sikre observasjon av ham var mandag denne uka klokka 15.00.

Konflikt

Det skal tidligere ha vært en konflikt mellom kvinnen og ektemannen, noe politiet er kjent med.

– Vi har kjennskap til at det vært flere konflikter mellom disse. Konflikten er av familiær karakter. Utover dette kan jeg ikke gå i detalj, sier vakthavende politiadvokat i Søndre Buskerud politidistrikt, Ingunn Hodne, til Drammens Tidende.

Ifølge avisen har paret vært gift i mange år og har felles barn. Kvinnen har utenlandsk opprinnelse, men er norsk statsborger.

Skogsområde

Det var onsdag morgen at turgåere varslet politiet om at det ulmet i en bil som sto på en parkeringsplass i et skogsområde på Tranby, om lag 25 minutters kjøring sørvest for Oslo.

Ifølge politiet har brannen oppstått i løpet av natt til onsdag. Brannvesen og politi fant en død person i bilen, som var så utbrent at det ikke umiddelbart var mulig å identifisere den døde personen.

– Vi er godt i gang med undersøkelser av åstedet og bilen, og vi jobber videre med avhør, opplyste politiadvokat Ingunn Hodne til NTB torsdag ettermiddag.

Om politiet vil begjære den siktede kvinnen varetektsfengslet, blir avgjort fredag eller lørdag. Lier lensmannskontor har ansvaret for etterforskningen, og Kripos er også koblet inn i saken.

Ønsker tips

Bilen som ble funnet utbrent, er en mørkeblå BMW kabriolet, og politiet ber om tips fra folk som kan ha sett bilen mellom mandag ettermiddag og onsdag formiddag.

De ønsker også kontakt med folk som har observert biler og personer i området mellom Joseph Kellers vei og funnstedet på Kraft på Tranby mellom midnatt onsdag og klokka 10 onsdag formiddag.

Alle som har beveget seg i øvre del av Tranby i det samme tidsrommet bes melde seg for politiet.

Naboer skremt

Naboer i området er naturlig nok skremt over hendelsen. En av dem var hjemme hele natt til onsdag, men la ikke merke til noe spesielt, skriver Drammens Tidende.

– Da jeg kjørte hjem litt etter midnatt, så jeg ingenting mistenkelig ved parkeringsplassen. Soveromsvinduet mitt er vendt mot brannstedet, så det må ha skjedd etter at jeg la meg ved 2-tiden. Hadde det vært bilbrann da, ville jeg ha sett det da jeg trakk for gardinene, forteller mannen.

En annen nabo påpeker at det må være snakk om lokalkjente, siden de kjente til parkeringsplassen