Barn drept i NATO-angrep i Afghanistan

En afghansk gutt gråter i begravelsen etter et familiemedlem som ble drept i Logar-provinsen natt til onsdag. Bilder fra stedet viser at det var barn blant de drepte. Foto: Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Fem sivile afghanere, fire av dem barn, er drept av afghanske og vestlige spesialstyrker, opplyser lokalt politi.

Angrepene fant sted i Logar-provinsen rett sør for Kabul natt til onsdag, under en operasjon som var rettet mot opprørere i området.

– To sivile ble drept og tre ble såret. De sårede døde senere av skadene. Fire av de drepte var barn, opplyser polititalsmannen Rais Khan Seddiq.

23 talibanopprørere ble også drept i angrepet i Sejewand-området, mens 26 ble tatt til fange, heter det i en kunngjøring fra innenriksdepartementet i landet.

En talsmann for den NATO-ledede ISAF-styrken sier at man «er kjent med påstandene om sivile tap», men hevder at utenlandske styrker «ikke var direkte involvert».

Les også: Selvmordsangrep mot tilskuere i Afghanistan

Forsvarsdepartementet i Kabul avviser at sivile ble drept, men fjernsynsbilder fra området viser minst tre drepte barn.

– Alle de som ble drept eller pågrepet bar våpen, fastholder en talsmann for departementet, Afzal Aman.

Ifølge Rais Khan Seddiq var det afghanske kommandosoldater, støttet av utenlandske spesialstyrker som sto bak operasjonen i Logar-provinsen. Det er ikke kjent hvilken nasjonalitet NATO-soldatene hadde.

Les også: NATO-soldater drepte afghanske gutter

President Hamid Karzai har gjentatte ganger kritisert NATO for de nattlige raidene på jakt etter Taliban.

Etter anklager om kidnappinger og drap i naboprovinsen Wardak i februar, nektet Karzai amerikanske spesialstyrker å operere i området.