Medvedev pendler med helikopter

Et snertent helikopter er det som skal til for å frakte Russlands statsminister Dmitrij Medvedev (t.v.) til og fra arbeid i Moskva. Nå slipper han å plage andre russere med sin store bilkolonne, som tar opp plass på de allerede fullstappede veiene inn til hovedstaden. Foto: RIA Novosti (Reuters) Les mer Lukk

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev lar bilen stå. I stedet har han begynt å pendle med helikopter når han skal på jobb.

Medvedevs valg at transportmiddel kan være et forsøk på å gi en hjelpende hånd til de mange som stanger i kø på vei inn til Moskva, skriver nyhetsbyrået AFP. Andre bilister har nemlig irritert seg grønne over å måtte vike når Medvedevs store bilkolonne skal forbi, på vei fra residensen i forstaden Gorki, vest for hovedstaden.

Les også: Human Rights Watch med ramsalt kritikk av Putin

Medvedev vil heretter bruke helikopter hver gang været tillater det, opplyste talskvinne Natalja Timakova onsdag.

Det er bygget en egen landingsplass for helikopteret utenfor regjeringsbygget i sentrum av Moskva.

Les også: Russland rasende etter Kypros-avtale

Medvedev er en ivrig hobbyfotograf og har allerede publisert bilder fra flyturen på sin Facebook-side, blant annet av et snødekket Moskva.

– Når våren kommer, vet jeg ikke, var statsministerens kommentar til bildet.

– Den blir levert av Russisk Post, lød svaret fra en annen Facebook-bruker. Russisk postvesen er beryktet for sen levering.