Anders (31), Robert (39) og Børge (36) antas omkommet i snøskred

Skredgruppa og letemannskaper gjør seg klare til å reise inn i Tromdalen på Senja for å vurdere skredfaren onsdag formiddag etter at tre menn i 30-årene trolig er omkommet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

De tre ble trolig tatt av to forskjellige skred. Eksperter har vurdert det som for farlig å sende letemannskaper i dag.

FAKTA om snøskredet på Senja  
Skredet gikk i et fjellområde i Tromdalen i Berg kommune i Troms tirsdag ettermiddag.

* De tre scooterførerne Børge Gundersen (36) og brødrene Anders (31) og Robert Werner Mortensen (39), alle fra Berg, dro ut fra en hytte ved 11-12-tiden.

* Tirsdag kveld betegnet politiet dem som antatt omkommet.

* Politiet tror skredet gikk noen timer før de fikk melding ved 16.30-tiden. De tror de forulykkede ble tatt av to skred som gikk med noe mellomrom i området.

* Letemannskapene fant om kvelden en hjelm på overflaten av skredet, og gravde fram en av scooterne deres.

* Værforholdene og skredfaren gjør at letemannskapene foreløpig ikke kan gå inn i området. Politiet vil vurdere situasjonen fredag morgen

NTB

Det var Børge Gundersen og brødrene Anders og Robert Mortensen som trolig ble tatt av skredet i Tromsdalen, melder Nordlys. Alle tre er fra Berg kommune.

Leder i Berg meninghetsråd Marit Reinertsen kjente alle tre, og sier ulykken har gått hardt innpå lokalsamfunnet.

Les også: Ordfører: – Det er tungt for alle sammen

- De er venner av mine sønner. Det er ikke så veldig mye jeg kan si, bortsett fra at jeg ser mine unge sønner er svært berørt over å ha mistet sine kamerater, som de har vært mye sammen med, sier Reiertsen til Nordlys og legger til:

- Det var fine gutter.

To skred

Skredgruppa og letemannskaper gjør seg klare til å reise inn i Tromdalen på Senja for å vurdere skredfaren onsdag formiddag etter at tre menn i 30-årene trolig er omkommet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Ole Brendrup Sæverud, politimester i Troms, sier til NTB at de tre trolig har blitt tatt av to forskjellige skred.

– Observasjoner på stedet tilsier at det har gått to ras i det samme området og at de tre er tatt i to omganger. Det er også sannsynlig at raset gikk noen timer før politiet fikk melding klokken 16.38 tirsdag, opplyser han overfor NTB.

De tre dro ut fra brødrenes familiehytte ved 11-12-tiden tirsdag og er ikke sett siden.

Usikkerhet

En skredekspert Norges Geotekniske Institutt (NGI) begynte ved 13-tiden å ta seg inn mot skredområdet i Tromdalen.

De måtte imidlertid avbryte forsøket på grunn av for stor skredfare.

– Politimesteren i Troms har besluttet at skredfaren i området er vurdert til å være for stor til at det er forsvarlig å sende inn letemannskaper. Værprognosene fremover er dårlige. Det vil derfor ikke bli iverksatt søk i området torsdag. Det vil bli gjort en ny vurdering fredag morgen. Ferdselforbudet opprettholdes idet det er farlig å ta seg inn i området, skriver operasjonsleder i Troms, Roy- Tore Meyer i en pressemelding.