Petraeus ber om unnskyldning

Your browser doesn't support HTML5 video.

Unnskylder utroskap
I sin første offentlige opptreden siden han måtte gå av som CIA-sjef i fjor, ba David Petraeus tirsdag om unnskyldning for utroskapsaffæren som ødela karrieren hans.

I en tale til reserveoffiserer på et universitet i Los Angeles beklaget han sterkt smerten som hans opptreden hadde påført hans familie og andre, foruten konsekvensene den fikk for hans karriere og renommé.

Petraeus' utenomekteskapelige forhold til kollegaen Paula Broadwell, som skrev en bok om ham, førte til en mediestorm da den ble kjent i november, og gjorde raskt slutt på den kjente generalens karriere.

Les også: CIA innleder etterforskning av Petraeus

FBI kom på sporet av forholdet da en venn av familien, Jill Kelley, ba etterforskere sjekke truende eposter hun hadde fått, som viste seg å komme fra en sjalu Broadwell.

Petraeus' fall var en dramatisk slutt for en mann som ble ansett som en av USAs fremste ledere, og som enkelte så på som en potensiell presidentkandidat.

Han fikk æren for å ha berget krigseventyret i Irak fra katastrofe, og han ble utnevnt av president Barack Obama til å lede de amerikanske styrkene i Afghanistan. Siden utroskapsskandalen har han holdt en lav profil.

Les også: Petraeus beklager utroskap