Gutt tørstet i hjel på sykehus – saken henlagt

Politiet henlegger saken der en ett år gammel gutt døde av dehydrering etter en tarmoperasjon på Akershus universitetssykehus i februar 2011. Foto: NTB scanpix. Les mer Lukk

Politiet henlegger saken der en ett år gammel gutt døde av dehydrering etter en tarmoperasjon på Akershus universitetssykehus i februar 2011.

Politiet viser til at terskelen for å anvende straff ved hendelser under pasientbehandling er høy og at det må være identifisert «markante avvik fra forsvarlig virksomhet», skriver Romerikes Blad.

I denne saken har det blitt gjennomført en langvarig og grundig etterforskning, uten at noe slikt markant avvik er avdekket, mener politiet.

Tirsdag opplyste Romerike politidistrikt at de har henlagt saken, og at de ikke finner grunn til å reise straffesak verken mot Ahus som foretak, eller mot enkeltpersoner innenfor foretaket.

Det er Lørenskog lensmannskontor som har hatt hovedansvaret for å etterforske saken, med bistand fra Felles Kriminalenhet i Romerike politidistrikt og Kripos.

I sin tilsynsrapport i fjor kritiserte Statens helsetilsyn sykehuset for ikke å ha tatt nok blodprøver av gutten til å ha kontroll med situasjonen.

De fant det også oppsiktsvekkende at gutten ikke ble tilbudt mer væske.