Solbergs karbonbil klar på to uker

Petter Solbergs team har jobbet på spreng for å gjøre hans nye karbonbil klar til sesongstarten i rallycross kommende helg. Foto: Handout / NTB scanpix. Les mer Lukk

Petter Solbergs team har jobbet på spreng for å gjøre hans nye karbonbil klar til sesongstarten i rallycross kommende helg.

Etter en hektisk byggeperiode begynner 38-åringens bil å bli klar. Solberg og co. har jobbet døgnet rundt for å rekke sesongens første EM-runde i England.

Den nye bilen ble mandag sendt fra svenske Torsby til testkjøring utenfor Paris i Frankrike.

– Teamet har stått på døgnet rundt i to uker, og vi har knapt nok sovet. Nå venter to heldagstester i Frankrike. Det blir helt avgjørende å få satt opp bilen slik vi ønsker den før løpene neste helg, sier Solberg, som har skiftet fra rally til rallycross denne sesongen.

– Alt er unikt

Chassiset og sikkerhetsburet ble lagd i Sverige, og siden har Solberg selv og hans sjefingeniør Simon Levett ledet byggingen av bilen.

– Karosseriet er laget av karbon, og vi har brukt lettmetaller i størst mulig grad rundt i bilen. Alt er unikt og må tilpasses akkurat denne ene bilen, og slikt tar også tid. Med Simon Levett og mekaniker Ole Johan Rustad i spissen, har teamet vært enestående, sier Solberg.

Briten Julian Godfrey har lagd den snaut 600 hestekrefter spreke motoren.

Les også: Schanche advarer Solberg

Flere nordmenn

Etter at testingen er ferdig torsdag har Solbergs team kun tre timers reisevei til franske Calais og fergen til Dover i England.

Første EM-runde kjøres på Lydden Hill, som ligger rett utenfor Dover, kommende søndag og mandag. Solberg har aldri kjørt største klasse i rallycross.

Flere andre nordmenn er klare for sesongstarten. Storebror Henning Solberg skal kjøre

EM-runden, mens også Knut Ove Børseth, Andreas Bakkerud, Mats Lysen og Alexander Hvaal stiller til start.