Leteaksjon etter nødanrop i Nord-Trøndelag avblåst

Et nødanrop fra en mann på snøscootertur førte søndag til en stor leteaksjon i Kolvereid i Nord-Trøndelag. To og en halv time senere avsluttet politiet aksjonen uten funn.

– Vi har snart snudd hver flis i denne saken, men finner ingen spor. Vi begynner å tvile på meldingens innhold og avblåser dette oppdraget, sier operasjonsleder Ola Hofstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Trønder-Avisa klokken 10.30.

Leteaksjonen ble iverksatt ved 8-tiden søndag morgen etter et nødanrop fra en mann som skal ha fått problemer på en snøscootertur. Meldingen som kom til politiet, var svært uklar. De visste ikke hvem eller hvor mange som var i følget, eller hvor anropet kom fra.

– Vi famler litt i blinde og har ikke funnet noe å gå etter, sa politiet like etter at aksjonen var satt i gang.

Etter å forsøkt å spore mobilen og lete i området i to og en halv time, valgte politiet å avslutte søket. Hovedredningssentralen var også involvert i aksjonen.

– Hvis det var en spøk, ser politiet veldig alvorlig på det. Det ble brukt store ressurser på å undersøke saken. Det er forkastelig at noen ringer inn en nødmelding som spøk, sier Hofstad til Adresseavisen.