– Kypros-løsning kan komme om få timer

Skulle bankene på Kypros gå konkurs, vil det føre til en økonomisk kollaps i det lille EU-landet. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

En løsning på den kypriotiske finanskrisen kan være klar i løpet av få timer, ifølge nestlederen for Kypros' regjeringsparti.

– Det er forsiktig optimisme om at vi kan komme fram til en plattform slik at nasjonalforsamlingen kan godkjenne de spesifikke tiltakene som vil være i samsvar med det eurogruppen ble enig om, sier Averof Neophytou, nestleder i regjeringspartiet Demokratisk Samling.

Nesten identiske ord ble brukt tidligere fredag av en annen regjeringstalsmann.

– I løpet av noen få timer vil vi bli bedt om å ta de store avgjørelsene og svare på de vanskelige dilemmaene, sa talsmann Christos Stylianides.

Les også: Kypros forbereder seg på bankkollaps

Målet med forhandlingene er å redde det kypriotiske bankvesenet fra kollaps og sikre et kriselån fra EU, Den europeiske sentralbanken (ESB) og Det internasjonale pengefondet (IMF), den såkalte troikaen.

Skulle bankene på Kypros gå konkurs, vil det føre til en økonomisk kollaps i det lille EU-landet.

Troikaen har insistert på at Kypros selv må iverksette tiltak som skal dekke inn noe av bankenes behov for kapital.

Les også: Eurogruppen ber Kypros komme med ny kriseplan

Nasjonalforsamlingen har sagt nei til å innføre en avgift på bankinnskudd, som ville rammet både større utenlandske bankkunder og kypriotiske småsparere.

Hvis ikke kriselånet er sikret innen mandag, er det ventet at bankene vil gå konkurs.