Frp-Sandberg kan bli vraket

Per Sandberg (Frp) kan ifølge Aftenposten bli vraket. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg kan bli vraket og erstattet med enten Ketil Solvik-Olsen eller Anders Anundsen, skriver Aftenposten.

Sandberg ønsker gjenvalg, men er ifølge Aftenposten omstridt. Avisen skriver at sentrale politikere i Frp er misfornøyd med ham. En av episodene knyttes til et intervju på TV 2 i forrige uke der Sandberg ga uttrykk for at Frp er blitt for utydelig og ikke snakker rett ut til velgerne.

Fremtredende Frp-ere reagerte såpass negativt på innslaget, samt en del andre forhold, at de antyder overfor Aftenposten at Frp burde finne en ny nestleder.

– Hvis det hadde vært et engangstilfelle hadde det vært ok. Men flere av utspillene han har hatt de siste månedene har skapt debatt internt som ikke er kommet ut eksternt, sier en sentralt plassert Frp-politiker om Sandberg.

Les også:Valgforsker: - Frp er i et klassisk dilemma

Andre i partiet stiller seg uforstående til kritikken av Sandberg. Han representerer kjernevelgerne i partiet, mener de.

Sandberg opplyser at han ikke vil kommentere opplysningene om at han kan bli foreslått vraket fra posten som første nestleder i partiet, og han ønsker ikke å kommentere om han har fått reaksjoner fra partifeller på TV 2-intervjuet.

Samtidig går både Solvik-Olsen og Anundsen langt i retning av å bekrefte at de er kandidater til vervet som nestleder i Frp. Begge synes det er hyggelig å bli nevnt.

Les også: Frp-Sandberg frustrert over forsiktige partifeller

Frps andre nestleder Per Arne Olsen har tidligere varslet at han går av. Han skal derfor erstattes på landsmøtet.

Ketil Solvik-Olsen varslet i september at han kommer til å takke nei til gjenvalg til Stortinget og begrunner dette med hensynet til familien.