Baasmo Christiansen: «Kon-Tiki» sterkeste outsider

Kon-Tiki-gjengen løper mellom cocktailfester i Hollywood under innspurten mot Oscar-utdelingen søndag. Lørdag var også Anders Baasmo Christiansen på plass. I motsetning til de andre har han et håp om seier natt til mandag. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

«Kon-Tiki»-skuespiller Anders Baasmo Christiansen mener filmen seiler opp som den sterkeste Oscar-kandidaten etter favoritten «Amour».

– Hvis «Amour» skulle snuble, så er vi kanskje i posisjon til å få en statuett, sier han med et lurt smil om munnen til NTB.

For få døgn siden sto Anders Baasmo Christiansen på teaterscenen i Norge. Fredag landet han i Los Angeles, og i helgen bar det fra én cocktailfest til den neste foran prisutdelingen søndag kveld.

– Vi har jo nettopp hatt premiere på «Onkel Vanja» på Nationaltheatret. Jeg spilte torsdag kveld og kastet meg deretter på flyet til USA, sier Baasmo Christiansen.

Les også: Krysser fingeren for suksess etter Oscar

– Sjansene øker

Han er den eneste som har vunnet alle de fire store norske skuespillerprisene og mener en Oscar vil passe fint inn på premiehylla. Og Baasmo Christiansen tror at sjansene til «Kon-Tiki» er blitt større i løpet av de siste dagene.

– Når man er nominert, sier jo alle at du kommer til å vinne. Det er klart at man blir preget av det, innrømmer Hamar-mannen, før han fortsetter:

– Den østerrikske filmen «Amour» er jo den store favoritten, og alle skal vite at det er en bombe hvis den ikke vinner. Men, den har vunnet mange priser allerede, og folk begynner kanskje å bli litt lei av den, påpeker Baasmo Christiansen.

Les også: Heyderdahl jr. kaller Andhøy hyklersk

– Et friskt pust

Han forteller at det er mye prat om «Kon-Tiki» om dagen og mener at den har et ferskere preg enn mange av de andre utfordrerne som allerede er sett av mange.

– «Kon-Tiki» er en ferskere film og et friskt pust. Bortsett fra den canadiske filmen som er nominert, er «Kon-Tiki» den eneste som ikke har hatt premiere i USA. Derfor tror jeg at vi nå har seilet opp som den sterkeste outsideren, understreker Baasmo Christiansen.

Paal Sverre Valheim Hagen, som spiller Thor Heyerdahl i «Kon-Tiki», mener noe har skjedd med filmen i tiden siden nominasjonen ble klar.

– Det er blitt en film som folk snakker om og er opptatt av, påpeker Valheim Hagen.

Les også: Amour» ble for sterk for «Kon-Tiki»