Ny brutal voldtektssak ryster India

Tre indiske søstre på seks, ni og elleve år er funnet drept og dumpet i en brønn. Ifølge politiet ble jentene voldtatt før de ble drept. Saken har vakt sjokk og avsky i India.

De tre jentene ble funnet døde i forrige uke, to dager etter at de forsvant fra hjemmet sitt i en landsby i delstaten Maharashtra, der storbyen Mumbai ligger.

I brønnen der jentene ble funnet, fant politiet også skolevesker og sko.

Rettsmedisinske undersøkelser avslører nå at det ligger en forbrytelse bak dødsfallet.

– Undersøkelsene bekrefter at jentene er blitt voldtatt og senere drept, sier politisjef Aarti Singh. Ingen er pågrepet i saken, men indisk politi har fire personer inne til avhør.

Demonstrasjoner

Familiemedlemmer har fortalt at jentene var ute og lette etter moren da de forsvant.

Jentenes bestefar sier til den indiske TV-stasjonen NDTV at jentene ble lokket til å bli med noen fremmede som lovte dem mat.

Les også: Rettssaken etter gjengvoldtekten i India trolig ferdig i mai

Jentene tilhørte en svært fattig familie, og ifølge bestefaren mistet de faren sin for fire år siden. Moren har forsøkt å tjene til livets opphold som dagarbeider.

Hendelsen har ført til store demonstrasjoner i landsbyen jentene bodde i. Politiet opplyser at de har iverksatt en storstilt politioperasjon for å få tak i de skyldige og stille dem for retten.

Men folk i landsbyen sier ifølge NDTV at politiet først avfeide dødsfallene som en ulykke og ikke tok saken på alvor før landsbyboerne begynte å protestere.

I søkelyset

Søkelyset på voldtekter er blitt sterkere i India etter at en 23 år gammel kvinne ble utsatt for gruppevoldtekt i en minibuss 16. desember i fjor.

Kvinnen døde senere av skadene. Saken utløste massedemonstrasjoner hovedstaden i New Delhi.

Myndighetene i Maharashtra-delstaten prøver nå trolig å vise at de tar saken på det største alvor.

Les også: Gjengvoldtekt i India for retten

Tirsdag besøkte politikeren Praful Patel, som representerer delstaten i den indiske nasjonalforsamlingen, jentes mor.

– Som far til tre jenter selv er jeg rystet og sjokkert over grusomhetene som er begått mot disse jentene, sier Patel og legger til at han har tatt opp saken med delstatsmyndighetene for å sikre at moren får økonomisk kompensasjon, at etterforskningen fører til resultater og at gjerningsmennene blir stilt for retten fort.

Les også: India åpner for dødsstraff for voldtekt