Jagerfly styrtet inn i boligblokk i Sana

En brannmann jobber med å få slukket brannen på stedet der et militært fly krasjet tirsdag. Flyet skal ha truffet tre boligblokker, og minst tolv mennesker omkom i ulykken. Et tjuetall ble skadd. Foto: REUTERS/Khaled Abdullah/NTB scanpix Les mer Lukk

Innbyggerne flyktet i panikk da et jagerfly styrtet ned i et bolighus i Jemens hovedstad Sana tirsdag. Piloten og minst elleve personer mistet livet i ulykken. Et tjuetall mennesker ble skadd.

Flere timer etter styrten jobbet redningsmannskaper på spreng for å finne overlevende i den sammenraste bygningen. Det er frykt for at antallet omkomne vil stige.

– Det er virkelig skrekkelig. Politiet og leger har trukket ut fem mennesker som var fullstendig forbrent, ingen av dem kunne kjennes igjen, sier innbygger Abdullah al-Ashwal fortvilet.

Det var et russiskbygd jagerfly av typen SU-22 som styrtet. Ulykken skjedde i forbindelse med flygetrening.

– Jeg så flyet falle og fryktet det ville krasje inn i Sana universitet, men isteden traff det en nærliggende bygning, sier Mohammad al-Sabri.

Flyet krasjet inn i til sammen tre bygninger, ifølge øyenvitner. En av bygningene fikk store skader. Tykk, svart røyk steg opp fra området, der flere biler sto i brann. Panikkslagne innbyggere løp ut i gatene.

– Vi hørte en sterk eksplosjon og trodde det var et bombeangrep, sa Taha al-Inad.

Tirsdagens flyulykke er den andre av sitt slag på tre måneder i Sana. Ti militære ble drept i november i fjor da et transportfly krasjet inn i en bygning nord i hovedstaden. Også det flyet var på øvelsestokt.