Kvinne siktet for vold mot 76-åring i Halden

En 76 år gammel kvinne ble natt til mandag utsatt for grov vold i sitt eget hjem i Halden. Foto: Jan Erik Sørlie (NTB scanpix) Les mer Lukk

Politiet siktet tirsdag en kvinne i 20-årene for grov legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter etter at en 76 år gammel kvinne natt til mandag ble funnet alvorlig skadd i Halden.

Den siktede kvinnen er i midten av 20-årene. Hun meldte seg for politiet i Halden mandag morgen. Kvinnen ble avhørt og overført til helsevesenet på grunn av sin psykiske tilstand. Hun har innrømmet at hun sto bak den brutale volden mot en 76 år gammel kvinne natt til mandag.

– Politiet kjenner så langt ikke til at det skal være noen relasjon mellom den siktede og fornærmede i saken. For ikke å skade etterforskningen ønsker politiet ikke å kommentere nærmere hva som kom fram i avhørene, opplyser politiadvokat Mohsen Latif i Østfold politidistrikt.

Les også: Kvinne innrømmer vold mot 76-åring i Halden

Den 76 år gamle kvinnen ble sendt til Sykehuset Østfold Fredrikstad med alvorlige skader etter å ha blitt utsatt for svært grov og omfattende vold i sitt eget hjem.

– Hun skal være utenfor livsfare. Politiet håper å kunne avhøre henne så snart som mulig, opplyser Latif.

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med personer som har observert den siktede kvinnen, for å kunne fastslå nærmere tidspunktet for hendelsen. Kvinnen var iført en knallrød, halvlang vinterjakke og lysegrå treningsbukse, og hadde trolig med seg en knallrød treningsbag med hvit skrift.

Les også: Halden-kvinne utsatt for svært grov vold