Kvinne innrømmer vold mot 76-åring i Halden

En 76 år gammel kvinne ble natt til mandag utsatt for grov vold i sitt eget hjem i Halden. Foto: Jan Erik Sørlie / NTB scanpix. Les mer Lukk

En ung kvinne innrømmer at hun står bak den brutale volden mot en 76-årig kvinne i Halden. Kvinnen skal selv ha meldt seg for politiet.

Ifølge VG er det snakk om en kvinne med store personlige forstyrrelser. Hun er ikke satt i arrest, men er tatt hånd om av helsevesenet. Kvinnen er ikke formelt siktet i saken, men har status som mistenkt.

Kriminalsjef Vidar Andersen ved Halden politistasjon vil overfor avisa verken bekrefte eller avkrefte opplysningene, men viser til en pressemelding som skal sendes ut tirsdag.

Kvinnens forsvarer, advokat Stein Viken, sier til VG at han har vært med en person i avhør mandag, men ønsker ikke å kommentere saken utover dette.

Omfattende vold

Det var natt til mandag at den 76 år gamle kvinnen ble utsatt for svært grov og omfattende vold i sitt eget hjem ved Sponvika nær svenskegrensen i Halden kommune.

Les også: Halden-kvinne utsatt for svært grov vold

Hun ble sendt til Sykehuset Østfold i Fredrikstad, og er ifølge politiet alvorlig skadd.

– Behandlende lege betegner tilstanden som stabil, men ettersom dette er en eldre kvinne, er man ikke sikre på hvordan dette vil gå, fortalte operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt mandag ettermiddag.

Politiet ble varslet om saken klokka 8.49 mandag morgen.

Sannsynligvis ran

Operasjonslederen opplyste videre at det ikke er kjent om volden har skjedd i forbindelse med hjemmeran eller om det er andre omstendigheter som ligger bak.

Men ifølge Halden Arbeiderblad er kvinnen sannsynligvis blitt ranet. Kjøkkenvinduet i bolighuset var knust da politiet kom til stedet.

Ifølge avisa aksjonerte politiet mot et annet hus i Sponvika mandag, og VG skriver at den unge kvinnen er bosatt her.