Halden-kvinne utsatt for svært grov vold

En 76 år gammel kvinne ble natt til mandag utsatt for grov vold i sitt eget hjem i Halden. Foto: Jan Erik Sørlie / NTB scanpix Les mer Lukk

En 76 år gammel kvinne ble natt til mandag utsatt for svært grov og omfattende vold i sitt eget hjem ved Sponvika nær svenskegrensa i Halden kommune. Politiet ønsker fortsatt tips fra publikum.

– Vi kan bekrefte at det er utøvd svært grov og omfattende vold i fornærmedes eget hjem. Vi ønsker ikke å gå nærmere inn på hva slags skader fornærmede har eller spekulere på hendelsesforløp og motiv på det stadiet i etterforskningen vi er akkurat nå. Alle muligheter holdes åpne, sier politiadvokat Mohsen Latif i Østfold politidistrikt mandag ettermiddag.

Alvorlig skadd

Politiet ble varslet om saken klokka 8.49 mandag morgen. Mandag ettermiddag hadde politiet fortsatt lite informasjon å gi.

– Vi er usikre på om kvinnen var alene i huset, men vi tror det. Hun er nå til behandling, sier operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt til NTB.

Den 76 år gamle kvinnen ble sendt til Sykehuset Østfold i Fredrikstad og er ifølge politiet alvorlig skadd.

– Behandlende lege betegner tilstanden som stabil, men ettersom dette er en eldre kvinne, er man ikke sikre på hvordan dette vil gå, sier Marstad mandag ettermiddag.

Flere avhørt

Marstad opplyser til NTB at det ikke er kjent om volden har skjedd i forbindelse med hjemmeran eller om det er andre omstendigheter som ligger bak, men Halden Arbeiderblad skriver at kvinnen sannsynligvis er blitt ranet.

Kjøkkenvinduet i bolighuset var knust da politiet kom til stedet mandag morgen.

Latif opplyser at det er blitt foretatt en rekke avhør, men for ikke å skade etterforskningen ønsker politiet ikke å kommentere nærmere hvem som er blitt avhørt, eller hva som har kommet fram i avhørene.

Politiet gjør det klart at de er interessert i å komme i kontakt med folk som har vært i det aktuelle området i Sponvika i Halden i løpet av natten.

I en pressemelding opplyser Østfold politidistrikt at politiet har gode spor i saken, og at det er satt inn store ressurser, både operativt og etterforskningsmessig.

Politiaksjon

Ifølge Halden Arbeiderblad aksjonerte politiet mot et annet hus i Sponvika mandag morgen. Naboer forteller til avisa at de observerte bevæpnet politi ta seg inn i bolighuset nær Sponvika sentrum.

Om denne aksjonen hadde noe med voldssaken å gjøre, er ikke kjent.

Latif opplyser at politiet vil komme tilbake med ytterligere informasjon så snart det foreligger nye opplysninger som kan frigis.