– Sterk tvil i Frp om regjering med sentrum

Statsminister Jens Stoltenberg og Siv Jensen (Frp) under den muntlige spørretime på Stortinget 6. februar. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix) Les mer Lukk

Debatten går friskt internt i Fremskrittspartiet om hvorvidt partiet er tjent med en regjering hvor også KrF og Venstre er med. Flere partitopper skal være i sterk tvil.

Det skriver Nationen, som har snakket med flere sentralt plasserte politikere i partiet. Frp har en sterk tradisjon for å åpne for forhandlinger med alle opposisjonspartier.

Kildene som sier de foretrekker å styre alene med Høyre, selv om det skulle bety mindretallsregjering, har liten tro på godt samarbeid og kompromisser med KrF og Venstre.

Les også:Historisk lav oppslutning for de rødgrønne

– Jeg tenker det er naturlig at temaet debatteres, men strategien ligger fast. Vi tar utgangspunkt i de fire partiene. Jeg registrerer synspunktene, og jeg synes det er sunt. Det skulle bare mangle at vi ikke ser for oss ulike potensielle scenarier, sier partileder Siv Jensen til avisa.

Hun mener de to sentrumspartiene har en mer begrenset tilnærming til et borgerlig samarbeid – at de ønsker et skifte uten nødvendigvis selv å ville bidra.

Les også:Per Arne Olsen tar ikke gjenvalg som Frp-nestleder

– Frp og Høyre står for en mer offensiv holdning, sier hun.