Pistorius nekter for drap

Your browser doesn't support HTML5 video.

Drapssiktet friidrettsstjerne ankom retten i Sør-Afrika Les mer Lukk

Den beinamputerte friidrettsstjernen Oscar Pistorius er siktet for overlagt drap og risikerer fengsel på livstid. Selv nekter han for alt.

– Han bestrider siktelsen på sterkest mulig vis, sa agenten hans i en pressemelding fredag.

Pistorius ble arrestert torsdag etter at kjæresten Reeva Steenkamp ble funnet drept i hjemmet hans i Pretoria.

Ifølge sørafrikanske medier skal han ha skutt kvinnen fire ganger. Hendelsen skjedde natt til torsdag i 04-tiden. Steenkamp ble 29 år.

26-åringen ble framstilt for varetektsfengsling fredag. Ifølge lokale medier skal han ha skutt kjæresten sin gjennom en badedør.

Pistorius ankom rettslokalene i en svart dress ledsaget av politivakter. Rettslokalene var tettpakket av mennesker, nysgjerrige og representanter fra både lokale og internasjonale medier.

Bakgrunn: - Pistorius skjøt og drepte kjæresten

Gråt

Én og en halv time forsinket ble Pistorius ført inn i rettslokalet. Der satt også hans far, hans bror og søster. Paralympieren brøt sammen i gråt da dommeren Desmond Nair leste opp siktelsen som lød på overlagt drap.

Pistorius svarte på rettens spørsmål, men han snakket så lavt at det var umulig for menigmann å få det med seg.

Pistorius virket helt knust over situasjonen han befant seg i. Det var ikke tillatt å filme fra rettslokalene.

Les også: Siktet for drap på kjæresten

Utsatt til tirsdag

Forsvaret ønsket bedre tid til å forberede seg og ba om at rettsforhandlingene ble utsatt til tirsdag. Det hadde aktoratet ingen innsigelser mot.

Dommeren besluttet at Pistorius skulle i arresten ved den lokale politistasjonen fram til da. Han slapp dermed å tilbringe varetektsdagene i fengsel.

Skulle Pistorius bli funnet skyldig, risikerer han en livstidsdom. Spørsmålet om kausjon ble også utsatt til tirsdag.

«Blade Runner»

Oscar Pistorius er også kjent som «Blade Runner» fordi han løper med karbonproteser på begge bein. Han ble født uten leggbein, og da han var elleve måneder gammel måtte han amputere begge beina.

Sørafrikaneren ble verdenskjent da han kjempet mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) for å få lov å stille i konkurranser mot funksjonsfriske.

I 2011 ble han den første utøveren med proteser som stilte i friidretts-VM, mens han ble det samme da han deltok i London-OL året etter. Da var han også med i Paralympics der han tok gull på 400 meter og 4 x 100 meter stafett.

Totalt har han tatt seks gull, en sølv og en bronse i Paralympics. I friidretts-VM for to år siden var han med på det sørafrikanske laget som tok sølv på 4 x 400 meter stafett.