WWF ber motstanderne stille regjeringsultimatum

KRITISK: Generalsekretær i WWF,Nina Jensen, er svært kritisk til oljeboring. Foto: WWF Les mer Lukk

Med et tydelig Arbeiderparti som åpner for oljeboring utenfor Lofoten, må KrF, Venstre og SV stille ultimatum, mener WWF Norge.

Miljøorganisasjonen er svært skuffet over at Arbeiderpartiet med tidligere fiskeriminister Helga Pedersen i spissen nå åpner for oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette krever et kontant svar, mener generalsekretær Nina Jensen.

– Jeg håper at de partiene som har vist seg å være standhaftige i kampen for å bevare Lofoten, Vesterålen og Senja er enda tydeligere på dette nå enn tidligere. Nå er vi helt avhengige av småpartiene i norsk politikk for å hindre at oljeboring i disse verdifulle områdene blir en realitet, sier Jensen til NTB.

Hun understreker at norske velgere må få et klart svar før høstens stortingsvalg.

– SV har vist at de med å sitte i regjering har klart å hindre åpning av disse områdene. Det har vært positivt. Men Arbeiderpartiet har ikke vært så tydelige som de er nå. Derfor må alle de tre partiene være mye klarere på hva som er akseptabelt. I 20 år har alle miljøfaglige etater sagt nei. Nå er det på tide at småpartiene våkner opp og tar de valgene som Norge trenger for å ha en grønn framtid, sier Jensen.