Lysbakken: – SV svikter aldri Lofoten

- OLJEFRITT NORD: – Vi er klare for en ny mobilisering for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, sier SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Les mer Lukk

– Nå står slaget om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja på nytt. SV og miljøbevegelsen har vunnet denne saken to ganger før, og vi har tenkt å vinne på nytt, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Onsdag kveld ble det kjent at et stort flertall i Arbeiderpartiets programkomité går inn for konsekvensutredning av oljeleting utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

– En samlet miljøbevegelse og en stor opinion er enige med oss i at vi ikke kan starte med oljeboring i disse områdene. SV kommer aldri til å svikte Lofoten, Vesterålen og Senja, sier Lysbakken.

Han mener vi ikke kan ta sjanser i et område med våre viktigste fiskeriressurser.

– En oljeulykke her oppe vil ha katastrofale konsekvenser, sier Lysbakken.

SV mener vi må sette grenser for oljeindustrien og i stedet investere mer i det Norge skal leve av i framtiden.

– Hensynet til både natur, klima og næringsutvikling tilsier et fortsatt nei til oljeboring. Vi vet at vi har veldig mange mennesker bak oss, både i regionen og landet for øvrig. Vi er klare for en ny mobilisering for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, sier SV-lederen. (©NTB)