Ingen Forren mot United

Wayne Rooney ble den store helten mot Southampton onsdag kveld. Foto: Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Vegard Forren (23) var ikke med i troppen til Southampton da serieleder Manchester United vant 2-1 hjemme på Old Trafford onsdag.

Kanskje var det like greit at debuten til den tidligere Molde-spilleren ikke kom onsdag kveld. Det krever sin mann å møte spillere som Wayne Rooney og Robin van Persie. Forren får helt sikkert muligheten senere.

Bare tre minutter var spilt da Southampton overraskende tok ledelsen. Jay Rodriguez var mannen bak scoringen.

Fem minutter senere ordnet Wayne Rooney sitt første for kvelden. Det var spissens mål nummer 100 på Old Trafford. Rooney laget et like enkelt mål bare 19 minutter senere. Han kunne bare sette foten til på Patrice Evras heading.

Manchester United har scoret i 61 kamper på rad, og det er ny rekord i Premier League. Rooney har også scoret i åtte av de ni siste kampene for klubben sin.

Southampton var bra i 2. omgang, og gjestene kunne fort ha fått sin utligning. I perioder virket det nesten som om det var Southampton som spilte på hjemmebane.

– Den første halvtimen var vi fantastiske, men i annen omgang var Southampton det beste laget vi har møtt her denne sesongen. Vi var heldige som vant, men å vinne er hva det handler om på denne tiden av sesongen, sa United-manager Alex Ferguson.

United topper tabellen med sju poengs klaring til Manchester City.

Svak forsvar

Liverpool tok ledelsen 2-0 borte mot Arsenal, men vertene kom tilbake og berget 2-2. Arsenal dominerte, men fikk innledningen på kampen ødelagt av særdeles slett forsvarsspill. Spesielt ble det gjort mange feil før pause, og ikke minst av forkant av ledermålet til Luis Suárez etter fem minutter.

Høyreback Bacary Sagna var kanskje den aller dårligste, men midtstopper Per Mertesacker kom ikke langt etter. Thomas Vermaelen virket usikker, og keeperen Wojciech Szczesny var heller ikke patent, mens innbytter Alvaro Santos viste hvorfor han er reserve.

Jordan Henderson la på til 2-0 etter 60 minutter i en god fotballkamp med høyt tempo. Så løsnet det endelig for Arsenal, og bare sju minutter senere sto det uavgjort etter to raske scoringer av Olivier Giroud og Theo Walcott. Giroud hadde en glitrende mulighet til å bli matchvinner på tampen, men franskmannen bommet på ballen.

Scoringen til Suarez var hans 17. i serien denne sesongen. Uruguayaneren er toppscorer i den engelske eliteserien.

Chelsea snublet

Chelsea ga fra seg to måls ledelse i sluttminuttene mot Reading og tapte med 2-2 ytterligere terreng i gullstriden. Det er nå 13 poeng opp til United og seks til toeren Manchester City.

Juan Mata og Frank Lampard ga Chelsea to måls ledelse, men Readings innbytter Adam Le Fondre ødela dagen for Rafa Benitez' lag med to sene mål. Det siste kom fem minutter ut i tilleggstiden.

Everton vant 2-1 hjemme mot West Bromwich. Leighton Baines scoret begge målene for de blå. Innbytter Shane Long reduserte for WBA.

Tottenham beholder 4.-plassen foran Everton etter at de spilte 1-1 borte mot Norwich. Wes Hoolahan ga Norwich ledelsen før pause. Gareth Bale utlignet da det sto igjen 10 minutter. Alexander Tettey spilte hele kampen for Norwich. Brede Hangeland og John Arne spilte hele kampen da Fulham slo byrival West Ham 3-1 hjemme. Dimitar Berbatov, Hugo Rodallega og et selvmål av Joey O'Brien var Fulhams beholdning. Kevin Nolan scoret for West Ham.

Eliteserien (24. runde):

Arsenal – Liverpool 2-2, Everton – West Bromwich 2-1, Norwich – Tottenham 1-1, Fulham – West Ham 3-1, Manchester U. – Southampton 2-1, Reading – Chelsea 2-2.