Ikke sikkert at Statoil-ansatte returnerer til Algerie

Informasjonssjef I Statoil, Bård Glad Pedersen, sier ingenting er bestemt rundt Statoils fremtid i Algerie. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Les mer Lukk

Statoil vet ikke hvordan fremtiden vil bli for selskapet i Algerie. Nå venter de på nytt om den siste savnede nordmannen.

Søndag kveld var det fortsatt én nordmann som var savnet etter terrorangrepet på et gassanlegg i Algerie.

Fire andre nordmenn er bekreftet drept i angrepet. Den siste savnede er landsjef Victor Sneberg (56). Han jobbet ikke på anlegget til vanlig, men befant seg der da angrepet skjedde fordi han var med på å planlegge en utvidelse av anlegget, ifølge VG.

Les også: Algerie evaluerer feil under gisselaksjonen

Produksjonen ikke i gang

Nyhetsbyråer har de siste dagene rapportert at arbeidet er satt i gang igjen på gassanlegget i In Aménas, men informasjonssjef Bård Glad Pedersen avkrefter at Statoil er i gang med produksjon ved anlegget.

– Ingen Statoil-ansatte er foreløpig tilbake på anlegget i In Aménas, og produksjonen her er ikke i gang, sier han til NTB.

Pedersen understreker likevel at selskapet ikke har noen planer om å ikke fortsette arbeidet i Algerie.

– Vi har ingen planer om å ikke fortsette i Algerie, men forutsetningen for all vår virksomhet er at sikkerheten kan ivaretas, sier han.

Han sier at terrorfare har vært en del av risikobildet i Algerie som Statoil har hatt beredskapsplaner for.

– Terrorfaren er også årsaken til at algeriske myndigheter har hatt militært vakthold ved anlegg og væpnede vakter i forbindelse med transport. Likevel ble det gjennomført et terrorangrep, og vi vil nå gjennomgå alle deler av denne forferdelige hendelsen, sier han.

Les også: Fjerde Statoil-medarbeider bekreftet død i Algerie

Kripos ikke ferdig

Kripos arbeider i Algerie med å identifisere nordmenn. Fredag og lørdag identifiserte de fire av de fem savnede.

– Vi hadde håpet å bli ferdig med identifiseringsarbeidet i løpet av helgen, men vi fortsetter mandag, sier Håvard André Aalmo til TV 2.

Pedersen sier til NTB at identifiseringsarbeidet vil fortsette helt til sistemann er funnet.

– Vi venter fortsatt på en av våre. Nå gjør vi det vi kan for å støtte familiene som har fått det tunge budskapet om at deres kjære er døde og den familien som fortsatt lever i uvisshet, sier Pedersen.